Meta ile NBA'in ortaklığı büyüyor: Meta Quest'te 52 VR oyunu ve NBA lisanslı Avatar görünümleri

Meta, NBA ve WNBA ortaklığıyla Meta Quest'te 50'den fazla sanal gerçeklik (VR) oyunu yayına alınacağını açıkladı.
Meta ile NBA'in ortaklığı büyüyor: Meta Quest'te 52 VR oyunu ve NBA lisanslı Avatar görünümleri

Meta, NBA ve WNBA ile ortaklığının kapsamını genişletti. Şirket, paylaştığı blog gönderisinde Meta Quest'te 50'den fazla sanal gerçeklik (VR) oyunu yayına alınacağını açıkladı. Meta kullanıcılara 52 canlı NBA oyunu sunmayı planlıyor.

Oyunların detayları

Bu oyunlar kapsamında Xtadium ve Meta Horizon Worlds'te 180 derecelik monoscopic 5 sanal gerçeklik oyunu kullanıcılarla buluşacak. Bununla birlikte sezon boyunca  WNBA, NBA G Ligi ve  NBA 2K Ligi oyunları da sunulacak. 

Kullanıcılar, oyunların yanı sıra Meta Horizon Worlds'te oyunların en önemli bölümlerine, özetlerine ve arşiv içeriklerine erişebilecek. Kullanıcıların, bugünden itibaren Meta Horizon Worlds'te yer alanNBA Arena'yı ziyaret ederek söz konusu içeriklere ulaşabileceğini de belirtelim. Buna ek olarak kullanıcılar, sevdikleri takımları desteklerken, mini oyunlarla da vakit geçirebilecek. NBA League Pass aboneliği olan kullanıcıların ilerleyen dönemde uygulama içinde daha fazla içeriğe ulaşabileceği belirtiliyor. 

NBA lisanslı Avatar görünümleri 

Bu arada Meta ve NBA'in, Meta'nın Avatar Mağazası'nda NBA lisanslı görünümlerin yer alması için yeni bir ortaklığa imza attığını eklemekte fayda var. Kullanıcılar, önümüzdeki haftalarda bu görünümleri deneyimleme fırsatı bulacak. Avatar Mağazası'ndan alınan görünümler, Facebook, Instagram, Messenger ve Meta Quest'teki Avatarlar üzerinde sergilenebilecek. 

Bu noktada Mark Zuckerberg'in 2022'nin haziran ayında Facebook'ta paylaştığı bir gönderi ile Facebook, Instagram ve Messenger'da Avatars Store isimli avatarlara özel bir mağaza açacaklarını duyurduğunu hatırlatalım. Kullanıcılar, bu mağazalardan avatarlarına stil kazandırmak için dijital kıyafetler alabiliyor. 

Hatırlarsanız, Meta uygulama ailesi kapsamında yayına alınan Avatarlar 2022'nin Aralık ayında WhatsApp'ta yerini almıştı. Şirket, şu an için Avatar Mağazası'ndaki görünümlerin WhatsApp'ta yer almasıyla ilgili herhangi bir bilgilendirme paylaşmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.