Meta'nın 3D Avatar'ları WhatsApp'a geldi

Meta uygulama ailesi kapsamında daha önce Instagram'da gördüğümüz Avatarlar şimdi de WhatsApp'ta yerini aldı. 
Meta'nın 3D Avatar'ları WhatsApp'a geldi

Geçtiğimiz aylarda Facebook'un bitmoji benzeri avatarları yayına aldığını sizlerle paylaşmıştık. Meta uygulama ailesi kapsamında daha önce Facebook, Messenger ve Instagram'da gördüğümüz Avatarlar şimdi de WhatsApp'ta yerini aldı. 

Şirket paylaştığı bir blog gönderisi ile Avatarlar'ın WhatsApp'ta kullanılmaya başlanacağını duyurdu. Artık WhatsApp'ta profil fotoğrafınız olarak kişiselleştirilmiş avatarınızı kullanabileceksiniz. Aynı şekilde farklı duygu ve eylemleri yansıtan 36 özel çıkartma arasından seçim yapmanız da mümkün. 

Avatarlar son bir kaç aydır beta sürümünde test ediliyordu. Bugünden itibaren ise tüm dünyada kademeli olarak kullanıma sunulacak.

Şirket, blog gönderisinde ışıklandırma, gölgelendirme, saç stili dokuları ve avatarları daha da iyi yapacak daha birçok özelliği zaman içinde sunmaya devam edeceğini belirtiyor. Avatar'ların kullanımının meta uygulama ailesinde yaygınlaşması, şirketin Metaverse vizyonu için önemli bir adım. 

Hatırlarsanız Mark Zuckerberg, Haziran ayında Facebook'ta paylaştığı bir gönderi ile Facebook, Instagram ve Messenger'da Avatars Store isimli avatarlara özel bir mağaza açacaklarını duyurmuştu. Kullanıcılar, avatarlarına stil kazandırmak için dijital kıyafetler alabilecek. Meta bu plana yakın zamanda WhatsApp'ı da dahil edebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.