Meta 3D Avatar'ları Instagram, Facebook ve Messenger'da yaygınlaştırıyor

Meta, 3D Avatar'ları Instagram, Facebook ve Messenger'da yaygınlaştıracak. Ayrıca şirket ilk kez Instagram Hikayeler ve DM'lerde de 3D Avatar'ların etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayacak. 
Meta 3D Avatar'ları Instagram, Facebook ve Messenger'da yaygınlaştırıyor

İlk olarak 2020 yılında Snapchat'in Bitmoji özelliğiyle yarışmak için Avatar özelliğini yayınlayan Meta (eski adı ile Facebook), son iki yılda VR'dan Instagram'a Avatar'ları yaygınlaştırmak için büyük çaba gösterdi. Yakın zamanda Instagram'a Avatar ekleme özelliği getiren Meta, 3D Avatar'ları Facebook ve Messenger'da da yaygınlaştıracak. Ayrıca şirket ilk kez Instagram Hikayeler ve DM'lerde de 3D Avatar'ların etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayacak. 

3D Avatar özelliği ABD, Kanada ve Meksika'daki kullanıcılara açılacak. Kullanıcılar, 3D Avatar'ları sticker ve profil resmi olarak kullanabilecek. Bunlara ek olarak Avatar'lar anasayfa gönderilerinde ve yorumlarda da karşımıza çıkacak. 

Şirket yayınladığı duyuruda Avatar'lara yeni görünümler eklediğini de açıkladı. Meta, 2022 boyunca 3D Avatar'lara yeni göz ve burun, sakal ve saç şekli, giysi ve beden tipi seçenekleri eklemeye devam edecek. Şirket, kullanıcıları düzenli olarak Avatar editörüne bakmaya davet ediyor. 

Bu arada Meta'nın Avatar görünümleri kapsamında NFL ile iş birliğine gittiğini de belirtelim. NFL hayranları 28 Şubat'a kadar Cincinnati Bengals ya da Los Angeles Rams gibi sevdikleri takımın formalarına erişebilecek. Eğer takım tutmak size göre değilse, turnuvayı temsil eden Super Bowl LVI tişörtünü de Avatar'ınıza giyebilirsiniz. 

Avatar'ımı nasıl ayarlarım? 

Kullanıcıların her bir platform için farklı bir Avatar belirleyebileceğini ekleyelim. Eğer geçmişte Facebook'ta bir Avatar oluşturduysanız, bu yeni güncelleme ile Avatar'ınızın otomatik olarak 3 boyutlu hale geleceğini belirtmekte fayda var. Hesap merkezi üzerinden Avatar'ınızı seçerek tüm sosyal ağlarda senkronize bir şekilde kullanabilirsiniz. Eğer yalnızca Instagram üzerinde kullanmak istiyorsanız, Hesap ayarları üzerinden Avatar seçeneğine gitmeniz yeterli. 

3D Avatar'ları şirketin Metaverse vizyonu ile birleştirdiğimizde, her bir kullanıcının şimdiden Horizon Worlds'teki görünümünü hazırlamaya başlayacağını söylemek mümkün. Metaverse'de sponsorlu görünümler için patent başvurusu yapan şirket, tıpkı NFL iş birliğinde olduğu gibi aksesuarlar üzerinden yeni bir gelir modeli ile ilerlemeye açık. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.