Microsoft ve OpenAI, arama motoru Bing'e ChatGPT desteği getirmeye hazırlanıyor

Microsoft'un arama motoru Bing, OpenAI'ın yapay zeka chatbot'u ChatGPT'den destek alacak.  Microsoft'un bu yeni özelliği Mart sonunda yayına alması bekleniyor.
Microsoft ve OpenAI, arama motoru Bing'e ChatGPT desteği getirmeye hazırlanıyor

Konuya ilişkin 2 kaynağın The Information'a aktardığına göre Microsoft, arama motoru Bing'in yeni bir versiyonu üzerinde çalışıyor. Bu versiyonda Bing, OpenAI'ın yapay zeka chatbot'u ChatGPT'den destek alacak. 

Paylaşılan bilgilere göre Microsoft, bu yeni özelliği Mart sonunda yayına alacak. Şu an için Microsoft ve OpenAI konu hakkında sessizliğini koruyor. 

Aslına bakarsanız bu OpenAI ve Microsoft'un ilk iş birliği değil. Hatırlarsanız Microsoft, geçen yıl paylaştığı bir blog gönderisinde OpenAI'ın görsel üretim aracı DALL-E'yi Bing'e entegre etmeyi planladığını duyurmuştu. 

Bu noktada Microsoft'un 2019'da OpenAI'ı desteklediğini ve 1 milyar dolarlık finansman teklif ettiğini belirtmekte fayda var. İkilinin, Microsoft'un Azure bulut bilgi işlem hizmetinde yapay zeka süper bilgi işlem teknolojileri geliştirmek için yıllar boyunca sürecek bir ortaklık kurduğunu da hatırlatalım.

ChatGPT desteğiyle birlikte Bing'in Google ile rekabetinde güç kazanacağını söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.