Bitcoin 14 yaşında: Bitcoin'in öne çıkan dönüm noktaları

Bitcoin 14 yaşında!
Bitcoin 14 yaşında: Bitcoin'in öne çıkan dönüm noktaları

Bitcoin, 14 yaşına bastı. Hatırlarsanız, Bitcoin, ilk olarak Satoshi Nakamoto mahlaslı bir kişi ya da geliştirici grubu tarafından hayata geçirildi. İlk Bitcoin transferi ise PGP Corporation'da yazılım geliştirici olarak çalışan Harold Thomas Finney ile Satoshi Nakamoto arasında gerçekleşti. İlk ticari işlemin Florida'da yerel bir pizza restaurantında 10 bin Bitcoin karşılığında 2 pizza alınmasıyla gerçekleştirildiğini hatırlatalım. 

2013'te Bitcoin'in toplam değeri 1 milyar doları aşarak yeni bir dönüm noktasına imza atmıştı. 2016'nın Ağustos ayında Bitcoin borsası Bitfinex 120 bin bitcoin çaldırınca piyasalar alt üst olsa da, Aralık ayına gelindiğinde dolaşımdaki bitcoinlerin piyasa değeri 14 milyar doları geçerek yeni bir rekor kırmıştı. 14 milyar dolarlık rekor haberinin ardından yaklaşık 15 gün sonra, Bitcoin'in değeri 1000 doları geçti.

Kasım 2017'de ABD'deki internet aramalarında Bitcoin satın almaya olan ilgi, altın satın almaya olan ilgiyi geçerken, Bitcoin yeni rekoru 8315 dolar ile gündeme yerleşti. Kasım ayı biterken bitcoin 10 bin dolar barajına yaklaştı. Yıllar içinde rekor üstüne rekor kıran Bitcoin 2020'de 20 bin doları geçerek yeni rekorunu kırdı. 

2021'in öne çıkan gelişmeleri ile 68 bin dolara ulaşan Bitcoin, kripto piyasasındaki düşüş nedeniyle şu anda yaklaşık 16.718,90 dolardan işlem görmekte.  Devrim yaratan bu kripto para biriminin öne çıkan dönüm noktalarını tüm detaylarıyla incelemek için geçen yıl sizlerle paylaştığımız yazımızı inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.