Bitcoin borsası Bitfinex 120 bin bitcoin çaldırdı, piyasalar alt üst oldu

Bitcoin borsası Bitfinex 120 bin bitcoin çaldırdı, piyasalar alt üst oldu

Bitcoin'in en büyük destekçilerinden biri olan siber korsanlar bu kez bitcoin'i vurdu. Bitcoin borsası Bitfinex'ten çalınan yaklaşık 120 bin bitcoin, piyasaların ters düz etti.

Bitfinex'in yaptığı açıklamayla duyulan büyük hırsızlık, piyasalarda yüzde 20 kadar düşüşe neden oldu. Bir Bitfinex çalışanının Reddit'te paylaştığı bilgiye göre çalınan bitcoin sayısı 119,756'yı buluyor ki bu da hırsızlığın yapıldığı zamana göre 77-78 milyon dolar gibi bir tutar yapıyor.

Hırsızlığın yapıldığı sıralarda 650 dolar civarında olan bitcoin'in değeri şu anda 540 dolar civarında. TL olarak baktığımızda ise BTCTurk verilerine göre 2.400 TL'den 1675 TL'ye kadar bir düşüş görebiliyoruz. Bu da bitcoin'in Mayıs ayındaki seviyeye gerilediği anlamına geliyor.

btcturk bitcoin fiyat

Bitcoin yatırımcıları refleks olarak bitcoin'lerini satmaya başlayıp ciddi bir düşüşe neden olmuşa benziyor ve piyasaların ne kadar zamanda toparlanacağı muallak. Ancak siber korsanların bitcoin'in kendisini vurmasının daha büyük bir sorun olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz.

Bitfinex, 'hack' olayının nasıl olduğu konusunda net bir açıklama yapmıyor ancak diğer bitcoin borsalarının şimdiden güvenlik önlemlerini artırdığını tahmin ediyorum. Özellikle Bitfinex'in kullandığı Palo Alto merkezli BitGo platformunu kullananların tehdit altında olabileceğini söyleyebiliriz ama BitGo'dan gelen açıklama kendi sunucularında bir açık olmadığı yönünde. Yani Bitfinex'in şirket içi bir güvenlik açığı veya kullanıcı hatası bu hırsızlığa neden olmuş gibi duruyor.

2014 yılında Mt.Gox'un iflas kararının arkasında da 'yıllardır farkedilmeyen kayıplar' gündeme gelmişti. Geçtiğimiz haftalarda ise bir başka şifrelenmiş para birimi Ethereum, 50 milyon dolarlık bir hırsızlıktan nasibini aldı. Bu iç içe geçen saldırıların sanal para birimlerinde kalıcı bir düşüşe neden olup olmayacağını merakla izliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.