Nissan GT-R ile yarışan ve 0'dan 100 kilometre hıza 1.3 saniyede çıkabilen drone

Nissan GT-R ile yarışan ve 0'dan 100 kilometre hıza 1.3 saniyede çıkabilen drone

nissan-gt-r-droneNissan, yüksek performanslı üst sınıf spor otomobili GT-R'ın tanıtım çalışmaları kapsamında, dünyanın en çabuk hızlanabilen yarış drone modelini geliştirdi ve GT-R Drone olarak adlandırdığı bu araçla, kendi otomobili Nissan GT-R'ın son model versiyonunu ünlü Silverstone pistinde kurulan özel bir parkurda yarıştırdı.

Drone yarış şampiyonluğu bulunan Tornado XBlades Racing tarafından geliştirilen GT-R Drone bünyesindeki teknolojiyle 0'dan 100 kiometre hıza sadece 1.3 saniyede çıkabiliyor. GT-R Drone'u kontrol eden isim ise 2015 İngiltere Ulusal Drone Yarış Şampiyonu James Blowles oldu. Drone üzerindeki FPV (First Person View) kamara üzerinden kontrol edilen drone dört pervaneli bir yapıda.

Nissan markası, GT-R tanıtımını da attığı inovatif adım GT-R Drone ile birlikte gerçekleştirmiş oluyor. Maksimum 185 km/h hıza ulaşabilen GT-R Drone'un satışa sunulacağını sanmıyoruz. Nissan GT-R modeliyle, bu oldukça hızlı GT-R Drone'un pistteki mücadelesini hemen aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.