Twitter CEO'su: "Twitter, geçtiğimiz hafta en yüksek kullanım süresine ulaştı"

Twitter CEO'su Linda Yaccarino, Twitter'ın geçtiğimiz hafta, Şubat ayından bu yana en yüksek kullanım oranına ulaştığını açıkladı.
Twitter CEO'su:

Twitter ve Threads çekişmesi gündemi meşgul ederken, Twitter'ın "kadife çekiç" lakaplı yeni CEO'su Linda Yaccarino, paylaştığı bir gönderide geçtiğimiz hafta Twitter'ın kullanım süresi açısından en iyi günlerinden birini yaşadığını ifade etti. 

Paylaşımında thread uygulamasına göndermede bulunan Yaccarino, Twitter'ın geçtiğimiz hafta, Şubat ayından bu yana en yüksek kullanım oranına ulaştığını açıkladı. Yaccarino, gönderide  "Sadece tek bir Twitter var. Siz de ben de biliyoruz." ifadesine yer verdi. 

Öte yandan Linda Yaccarino, metrikleri tamamen açıklamaktan kaçındı. Bu anlamda platformun hangi gün ne sayıda günlük aktif kullanıcıya ulaştığı belirsizliğini koruyor. Twitter'ın sahibi Elon Musk ise Linda Yaccarino'nun gönderisine verdiği bir yanıt ile "telefon ekranında geçirilen günlük kümülatif kullanıcı-saniye" metriğinden bahsetti. Elon Musk, bu hafta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak rekor kırdıklarını düşündüğünü belirtse de; rakamsal olarak herhangi bir veri paylaşılmadı. 

Görünen o ki; Instagram'ın Twitter benzeri uygulaması Threads'in 100 milyon kullanıcıyı geçmesi, Yaccarino'yu bu tarz bir açıklama yapmaya itti. Açıldığı gün 10 milyon kullanıcının kaydolduğu Threads, 5 gün içinde 100 milyon kullanıcıya ulaştı. 

Geçtiğimiz kasım ayında Twitter, 260 milyon gelir elde edilebilir günlük aktif kullanıcı sayısına sahipti. Twitter'ın trafiğinin son dönemde düşüş trendine girdiğini de eklemekte fayda var. 

Mark Zuckerberg Threads üzerinden paylaştığı bir gönderide Twitter'ın saldırgan içeriğe karşı benimsediği yumuşak tavrın, platformu engellediğini açıkladı. Zuckerberg'in açıklamasına göre; Threads'in başarısının anahtarı dostane kalabilmek ve platform büyüdükçe dostane kalabilmeyi başarabilecek. Zuckerberg'e göre Twitter'ın olması gerektiği kadar başarılı olamamasının nedeni bu. 

Threads ve Twitter rekabeti her iki platformun da geleceği için önemli bir yere sahip. Bu rekabetin nasıl sonuçlanacağını hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.