Twitter'dan uzun makaleler için yeni çözüm: Articles

Twitter Notes, Twitter Articles ismiyle platformda yerini alacak. Twitter Articles gönderileri platformda ayrı bir sekmede yayınlanacak.
Twitter'dan uzun makaleler için yeni çözüm: Articles

Daha önce Twitter'ın kullanıcıların uzun formatta tweetler atmasını sağlayan Twitter Notes özelliğiyle karşılaşmıştık. Twitter Notes'un, Elon Musk'ın şirketi satın almasıyla Revue gibi rafa kalkan özellikler arasında yer aldığı düşünülüyordu. Ancak Elon Musk, özelliğin Twitter Articles ismiyle platformda yerini alacağını doğruladı. 

Günümüzde Twitter Blue kullanıcıları 25 bin karaktere kadar uzun tweetler atabiliyor. Elon Musk'ın deyişiyle Twitter Articles ile kullanıcılar platformda bir kitap bile yayınlayabilecek. İlk olarak Twitter'daki bir kullanıcı tarafından fark edilen isim değişikliği, Elon Musk'ın tweete yanıt vermesiyle doğrulanmış oldu. 

Geçen yıl Elon Musk satın alması öncesinde Kanada, Gana, Birleşik Krallık ve ABD'de sınırlı sayıda kullanıcıya açılan Notes özelliğinden uzun süredir herhangi bir haber alınamıyordu. O dönemden beri ilk kez özellik hakkında bir gelişme paylaşılmış oldu. 

Bu yeni özellikle birlikte kullanıcılar blog gönderilerini platformda yayınlayabilecek. Yayınlanan Twitter Articles gönderileri ayrı bir sekmede yayınlanacak. Ayrıca kullanıcılar, fotoğrafları, videoları ve diğer tweetleri Articles gönderilerinin içine ekleyebilecek. 

Twitter Articles'ın tüm kullanıcılara açılma tarihi henüz bilinmiyor. Şu an için hala test aşamasında olan özellik yalnızca sınırlı sayıda kullanıcıya açık. Twitter ve Threads rekabeti tüm hızıyla devam ederken, Twitter Articles'ın gündeme gelmesi basit bir rastlantı olmayabilir. Tıpkı Twitter'ın gelir paylaşımı programıyla Threads'e karşı elini güçlendirmesi gibi bu da Threads'e karşı bir hamle olabilir. 

Ancak Twitter'ın tek rakibi Threads değil. Substack geçtiğimiz yıldan bu yana platformunda Twitter'a benzer özellikler yayınlıyor. Buna karşılık Twitter, Substack bağlantılarının platformunda beğeni ve paylaşım gibi etkileşimler almasını önledi. Böyle bakıldığında Twitter Articles, Substack'e yanıt niteliği taşıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.