Twitter'ın bülten uygulaması Revue kapanıyor

Revue, bugün kullanıcılara bir e-posta göndererek 18 Ocak 2023'te kapanacağını duyurdu. Revue'nün kapanmasında Twitter'ın uzun formatta Tweet paylaşımı üzerinde çalışmasının da etkisi olmuş olabilir.
Twitter'ın bülten uygulaması Revue kapanıyor

Twitter'ın 2021'in Ocak ayında satın aldığı bülten platformu Revue, bugün kullanıcılara bir e-posta göndererek 18 Ocak 2023'te kapanacağını duyurdu. Yazarların bültenlerden gelir elde etmesini sağlayan Revue, satın alma sonrasında Twitter akışına entegre olma özelliği kazanmıştı. Substack ve Medium gibi platformlar için bir alternatif olarak konumlanan Revue böylece rakiplerinden ayrışmaya başlamıştı. 

Elon Musk'ın satın alması sonrasında Twitter, geçmişte satın aldığı uzun formatta yazı aracına teker teker veda etmeye başladı. Twitter'ın 2021'in mayıs ayında satın aldığı Scroll da buna dahil. Haber siteleri için reklamsız internet deneyimi sunan Scroll, satın almanın akabinde Twitter Blue'ya dahil edilmişti. Elon Musk'ın Twitter'daki işten çıkarmaları sırasında Scroll ekibi de şirketten ayrılanlara katılmıştı. 

Revue'nün kapanmasında Twitter'ın uzun formatta Tweet paylaşımı üzerinde çalışmasının da etkisi olmuş olabilir. Zira Elon Musk defalarca bu özelliğe odaklandıklarını yineledi. Uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi'nin paylaştığına göre tweetlerdeki 280 karakter 4 bin karaktere taşınacak. 

Revue'nün kapatılmasından zarar görenlerden biri de Twitter'ın kurucusu ve eski CEO'su Jack Dorsey oldu. Elon Musk'ın Twitter'ın kurum içi belgelerine erişim izni verdiği Bari Weiss ve Matt Taibbi gibi gazeteciler tarafından yayınlanan bir tweet thread'i olan Twitter Dosyaları hakkındaki düşüncelerini yayınlamak için bir Revue bülteni başlatmıştı. Ancak Jack Dorsey'nin de belirttiği üzere 17 saatlik bülten kariyeri sona erdi. 

Twitter'ın gelir elde etmek için Twitter Blue'nun yeni sürümüne bel bağladığı bugünlerde, yaratıcı ekonomiyi destekleyen araçlara bir bir veda ettiğini görmekteyiz. Mavi onay işareti de dahil olmak üzere yalnızca abonelere özel özelliklere erişim sunan Twitter Blue aboneliğinin tekrar kullanıma sunulacağını kısa süre önce sizlere aktarmıştık.witter Blue aboneliğinin yeni özelliği olan Blue for Business kullanıma sunuldu. Twitter tarafından yapılan açıklamaya göre Blue for Business'ı kullanan kurumsal şirketlerin Twitter hesaplarında altın renginde bir rozet yer alacak. Bu anlamda Twitter'ın eskiden olduğu gibi yüzünü işletmelere ve yeni reklam gelirlerine çevireceğini söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.