Haber siteleri için reklamsız internet deneyimi sunan girişim: Scroll

Scroll, sunduğu abonelik sistemi ile birlikte belirli web sitelerini reklamlar olmadan ziyaret etmenize olanak sağlıyor.
Haber siteleri için reklamsız internet deneyimi sunan girişim: Scroll

İnternet dünyasındaki yayıncıların en önemli gelir kaynağı olan reklamlar neredeyse her platformda karşımıza çıkıyor. Bu durumu değiştirmek adına yola çıkan bir girişim olan Scroll, sunduğu abonelik sistemi ile birlikte belirli web sitelerini reklamlar olmadan ziyaret etmenize olanak sağlıyor.

Gazetecilik ve haber odaklı web sitelerini reklamsız olarak takip etmenizi sağlayan Scroll, uzun bir beta sürecinin ardından geçtiğimiz yıl kullanıma sunuldu. 2016 yılında Kushal Dave ve Sachin Doshi tarafından New York'ta kurulan Scroll'un CEO koltuğunda ise Tony Haile oturuyor. 

Tony Haile'nin gerçek zamanlı trafik anlamlandırma aracı Chartbeat'in kurucusu olduğunu da hatırlatalım. Scroll'un çözümü sadece platformun anlaşmalı olduğu kurumların web sitelerinde çalışıyor. Girişimin anlaşmalı olduğu web siteleri içinde BuzzFeed News, Business Insider, Salon, Slate, Vox, USA Today, Eater, Mother Jones, Daily Beast, The Root, SbNation, Kotaku ve Recode gibi önemli platformların yer aldığını da ekleyelim.

Hem reklamlardan hem trackerların yüzde 80'inden arındırılmış hızlı ve güvenli bir internet deneyimi sunmayı hedefleyen Scroll, aynı zamanda yayıncıları da gelir sağlayarak gazeteciliği destekliyor. Scroll'un aboneliğinin ücretli olduğunu da ekleyelim.

14 günlük ücretsiz deneme süresi sunan Scroll, ilk üç ay aylık 2,49 dolar, sonrasında ise 5 dolarlık bir ücrete sahip. Scroll'un web sitesi üzerinden abone olup giriş yaptıktan sonra anlaşmalı olan web sitelerindeki reklamlar otomatik olarak ortadan kalkıyor. Reklamlardan arınan web siteleri normale oranla çok daha hızlı bir şekilde yüklenebiliyor.

Söz konusu yayınları Scroll'un hem Android hem de iOS platformlarında yer alan mobil uygulamaları üzerinden takip edebileceğinizi de paylaşalım. Bugüne kadar 10 milyon dolar yatırım alan Scroll'un yatırımcıları arasında ise The New York Times, Samsung NEXT ve Union Square Ventures gibi önemli markalar da yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.