Siber güvenlik şirketi Netcraft, 100 milyon dolar yatırım aldı

Netcraft tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 100 milyon dolar yatırım aldı. Netcraft'ın 100 milyon dolarlık yatırımı, Boston ve San Francisco merkezli yatırım firması Spectrum Equity liderliğinde gerçekleşti.
Siber güvenlik şirketi Netcraft, 100 milyon dolar yatırım aldı

İnternet ve teknoloji dünyasının en önemli alanlarından biri haline gelen siber güvenlik girişimleri, yeni yatırımlarla karşımıza çıkmaya devam ediyor. Siber suçlara odaklanan Birleşik Krallık merkezli bir girişim olan Netcraft, yatırım aldığını duyurdu.

Netcraft tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 100 milyon dolar yatırım aldı. Netcraft'ın 100 milyon dolarlık yatırımı, Boston ve San Francisco merkezli yatırım firması Spectrum Equity liderliğinde gerçekleşti. Yatırıma katılan diğer isimler veya değerleme ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Netcraft'ın açıklamalarına göre alınan 100 milyon dolarlık yatırım, şirketin büyümesi ve global açılımını desteklemenin haricinde daha güvenli bir online deneyim yaratılması için kullanılacak. Söz konusu yatırımın Netcraft'ın bugüne kadar aldığı ilk yatırım olduğunu da ekleyelim. 

1995 yılında Mike Prettejohn tarafından kurulan oldukça köklü bir firma olan Netcraft, siber güvenlik saldırılarını tespit edilmesine odaklanıyor. Girişim, siber güvenlik saldırılarını tespit etmek için yapay zeka teknolojilerinden de yararlanıyor.

Netcraft tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, bugüne kadar toplamda 173 milyon siber saldırıyı engelledi. Netcraft, her yıl 15 milyon siber saldırıyı engellediğini iddia ediyor. 100 ülkede müşterilere sahip olan Netcraft'ın müşterileri arasında Avrupa'nın önde gelen bankaları da yer aldığını da ekleyelim.

Netcraft, yatırım ile birlikte şirketin yönetim kadrosundaki önemli bir değişilliği de duyurdu. Gerçekleşen yatırımın ardından Ryan Woodley, şirketin yeni CEO'su olarak atandı. Woodly, daha önce Progressive Leasing ve DigiCert şirketlerinde üst düzey pozisyonlarda görev yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.