Elon Musk, Twitter'ın para kaybetmeye devam ettiğini açıkladı

Elon Musk paylaştığı tweette reklam gelirlerinin yüzde 50 düşüş gösterdiğini dile getirdi.
Elon Musk, Twitter'ın para kaybetmeye devam ettiğini açıkladı

Elon Musk, ağır borç yükünü suçlayarak Twitter'ın hala para kaybettiğini açıkladı. Musk, azalan reklam gelirlerini de suçladı. Twitter'da kullanıcılardan biri Musk'a Twitter'ın borcunu satın almak üzere konsorsiyum kurmayı teklif etti. Elon Musk paylaştığı tweette reklam gelirlerinin yüzde 50 düşüş gösterdiğini de dile getirdi: 

Bu arada Haziran ayında paylaşılan bilgilere göre Twitter'ın reklamcılık gelirlerinde yüzde 60 düşüş görüldüğünü belirtelim. Twitter Blue ile gelirlerini artırmayı hedefleyen Elon Musk, ilk aylarda önemli bir başarı yakaladı. Twitter Blue, ilk 3 ayda 11 milyon dolar gelir elde etti. 

Şirketteki iş gücünün yaklaşık yüzde 90'ını işten çıkaran Elon Musk, şirket satın alması tamamlanmadan önce Twitter'ın 5 bin 600 çalışanından yüzde 75'ini işten çıkarmak istediğini dile getirmişti. Bu yolla Musk, bütçede maliyet kısıtlamaları gerçekleştirdi. 

Yine de şirketin karlılığa ulaşması için adeta bir savaş vermesi gerekiyor. Zira Elon Musk'ın Twitter'ı satın alabilmek için aldığı borçlar ve faiz ödemeleri yılda yaklaşık 1.5 milyar dolara denk geliyor. 

Ayrıca şirketin değerinde de düşüş gözlemlenmekte. Hatırlarsanız, Twitter, Elon Musk'ın satın aldığı 44 milyar dolar değerlemenin altına düşmüştü. Elon Musk, Twitter çalışanlara gönderdiği bir e-posta ile hisse senedi ödemelerini yaklaşık 20 milyar dolar değerleme üzerinden yapacaklarını açıkladı. Bu belirtilen değerlemenin, 44 milyar doların altında kalması dikkatleri üzerine çekti. Varlık Yönetim kurumu Fidelity ise Mayıs ayında Twitter'ın değerinin 15 milyar dolar olduğunu açıkladı

Tüm bunların üzerine Meta'nın Twitter rakibi Threads'i yayına alması şirketin zorlanmasında etkin rol oynadı. Threads 5 gün içinde 100 milyon kullanıcıya ulaşırken, Twitter'ın trafiği de düşmekteydi. Twitter, Threads'e karşı elini güçlendirmek adına gelir paylaşımı programını yayına aldı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.