Test otomasyon yönetim çözümü Testinium, Logos Portföy'den yatırım aldı

Yazılım testi ve kalitesi çözümlerine odaklanan Testinium, Logos Portföy’ün kurucusu olduğu GSYF’den geldi.
Test otomasyon yönetim çözümü Testinium, Logos Portföy'den yatırım aldı

Yerli bir test otomasyon yönetim çözümü olarak karşımıza çıkan Testinium'u ilk olarak 2021 yılının Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Testinium, yatırım aldı. Testinium'un yeni yatırımı, Logos Portföy’ün kurucusu olduğu GSYF’den geldi.

Testinium ve Logos Portföy arasında gerçekleşen yatırım anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Testinium tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, şirketin uluslararası açılımı ile beraber test otomasyonu, yapay zeka tabanlı test senaryosu üretimi, yük testi ve SDLC verimliliği platformlarını sunan SaaS ürünlerinin yaygınlaştırılması için kullanılacak.

Yazılım testi ve kalitesi çözümlerine odaklanan bir girişim olan Testinium, 2010 yılında kuruldu. Testinium'un bankacılık, e-ticaret, havayolları, telekom ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren çok sayıda orta ve büyük ölçekli şirkete hizmet verdiğini de ekleyelim.

Yurt dışı açılımı ile birlikte Testinium'un İngiltere, Hollanda, İspanya ve Körfez ülkelerinde hizmet sunmaya başlaması hedefleniyor.

Büyüme süreçleri için Logos gibi değerli bir ortakla birlikte oldukları için çok heyecanlı olduklarını belirten Testinium kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Melih Sakarya, Logos'un stratejik vizyon ve desteği olan bir finansal yatırımcı ve teknoloji yatırımı konusunda deneyimleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Testinium’un, yurt içi pazarda büyümesinin hızlanması, Avrupa ve MENA pazarlarına giriş yapması ve SaaS ürünlerinin daha da iyileştirilmesi ve yaygınlaşması vizyonunu tam olarak paylaştıklarını aktaran Logos Portföy kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Melih Önder, teknolojinin neredeyse her sektörü dönüştürdüğü yeni ekonomik gerçeklikte, yazılım kalitesi için yeni standartlar gerektiğini belirtti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.