No-code tasarım aracı geliştiren Spline, 15 milyon dolar tohum yatırım aldı

Spline, üç boyutlu varlıklar oluşturmak için kod yazmadan kullanılan bir tasarım aracı olarak tanımlanıyor ve bu tasarım süreçlerini kolaylaştırıyor.
No-code tasarım aracı geliştiren Spline, 15 milyon dolar tohum yatırım aldı

No-code tasarım aracı geliştiren Spline, 15 milyon dolar tohum yatırım aldı. Bu yatırım turu, Gradient Ventures liderliğinde gerçekleşti. ABD merkezli şirketin yatırım turuna First Round Capital, NXTP, Chapter One, Vercel CEO'su Guillermo Rauch, Y Combinator, Webflow CEO'su Vlad Magdalin ve Backend Capital katıldı. Şirketin toplam yatırım miktarı 16 milyon dolara çıktı. Yeni yatırımın, şirketin Ar-Ge çalışmaları için kullanılacağı açıklandı.

Spline, 2020 yılında Alejandro Leon tarafından hayata geçirildi. Leon, çocukluğundan beri 3D ile ilgilendiğini ve kodlamayı öğrenmesinin en önemli sebeplerinden birinin kendisinin bu ilgisi olduğunu söylüyor. 

Spline, üç boyutlu varlıklar oluşturmak için kod yazmadan kullanılan bir tasarım aracı olarak faaliyet gösteriyor. Girişim, üç boyutlu tasarım süreçlerini kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, web tarayıcılarında Spline'i kullanarak üç boyutlu nesneleri oluşturuyor, düzenliyor ve bu nesnelere animasyonlar ekliyor. Bu varlıkları, diğer kullanıcılarla iş birliği yaparak ayarlıyor. Şirketin hedefi, tasarım sürecini daha erişilebilir, kolay ve verimli hale getirmek olarak açıklanıyor.

Üç boyutlu tasarım ve modelleme süreci, genellikle teknik becerileri olan kişiler tarafından gerçekleştirilen karmaşık bir işlem olarak görülüyordu. Ancak Spline, bu süreci daha erişilebilir hale getirerek, herkesin üç boyutlu varlıklar oluşturmasını ve düzenlemesini sağlayan bir araç sunuyor. Bunun tasarımcılar ve profesyoneller için büyük bir kolaylık ve yenilik sağlayacağı düşünülüyor.

Spline'ın daha önce Y Combinator'ın 2021 programlarından birine kabul edildiğini ve geçen yıl mart ayında beta sürümüyle piyasaya sürüldüğünü de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.