Twitter, yeni adıyla X, ücretli kullanıcıların onay işaretlerini gizlemesine izin veriyor

Twitter, ya da bizim henüz alışamadığımız ismiyle X, şimdi de ücretli kullanıcılarının onay işaretlerini gizlemesine izin vermesine başladı.
Twitter, yeni adıyla X, ücretli kullanıcıların onay işaretlerini gizlemesine izin veriyor

Son zamanların en sansasyonel şirketlerinden biri haline dönüşen Twitter, ya da bizim henüz alışamadığımız ismiyle X, şimdi de ücretli kullanıcılarının onay işaretlerini gizlemesine izin vermesine başladı. Birçok kullanıcının bu özelliği sırf onay işaretleri için aldığı bariz olsa da kaç kişinin böyle bir gizleme işlemi yapacağı açıkçası merak konusu. 

Güncellenen yardım sayfasına göre onay işaretini gizleseniz bile mavi tikiniz bazı yerlerde görünebilecek. Şirketin açıklamasında şöyle bir ifade yer alıyor: "Bir abone olarak, hesabınızdaki onay işaretinizi gizlemeyi seçebilirsiniz. Onay işareti profilinizde ve gönderilerinizde gizlenecektir. Onay işareti bazı yerlerde görünmeye devam edebilir ve bazı özellikler aktif bir aboneliğiniz olduğunu göstermeye devam edebilir." Yani açıklamaya göre siz gizleseniz dahi işaretin nerelerde görüneceği belli değil. 

Onay işaretini gizleme seçeneğinin, hesap ayarlarının "Profil özelleştirme" bölümünde yer aldığı belirtiliyor. Söz konusu özellik iOS ve Android kullanıcıları için kademeli olarak aktif ediliyor; web sürümüne ne zaman geleceği ise henüz belli değil. 

Nisan ayında Twitter, eski onay işaretlerini kaldırmış, ancak daha sonra, ödeme yapmasalar bile bazı hesaplar için onay işaretini eski durumuna getirmişti. Twitter'ın onay işareti sunan Twitter Blue hizmeti, yeniden markalaşma ile X Blue adını almıştı. 

Şirket, Blue kullanıcılarına bazı ekstra özellikler sunuyor. Bu kapsamda bir süre önce gönderiler için 10 bin karakter sınırı, 3 saatlik video yükleme sınırı, zaman akışında daha az reklam ve son olarak abone olan kullanıcılar için reklam geliri paylaşımı gibi özellikler getirildi. Mayıs ayında ise doğrulanmış kullanıcılar için şifreli DM'ler özelliği aktif edildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.