İlaç yönetim platformu FeelBetter, 5.9 milyon dolar yatırım aldı

FeelBetter, hasta verilerini kullanarak yapay zeka ile kişiselleştirilmiş ilaç yönetimi sunuyor.
İlaç yönetim platformu FeelBetter, 5.9 milyon dolar yatırım aldı

İlaç yönetim platformu FeelBetter, 5.9 milyon dolar yatırım aldı. 5.9 milyon dolarlık yatırım, Firstime Ventures ve Shoni Health Ventures liderliğinde gerçekleşti. İsrail merkezli şirketin yatırım turuna Random Forest VC, The Group Ventures ve Triventures katıldı. Şirket, yeni yatırımla platformu geliştirmeyi ve hizmetlerini genişletmeyi planlıyor.

Şirket, Liat Primor ve Yoram Hordan tarafından 2018'de faaliyete geçti. FeelBetter, hasta verilerini kullanarak yapay zeka ile kişiselleştirilmiş ilaç yönetimi sunuyor. Girişim, bir hastanın birden fazla ilacı aynı anda kullanması üzerine çalışıyor. FeelBetter'ın yapay zeka destekli platformu, hastaların sağlık durumlarını, tıbbi geçmişlerini, ilaç etkileşimlerini ve klinik yönergelerini analiz ederek ilaç rejimini optimize etmeyi amaçlıyor. 

FeelBetter'ın hedefi, yetersiz ilaç yönetimi nedeniyle ortaya çıkan sağlık sorunlarına çözüm sunmak. Girişim de bu alanda etkili bir çözüm sağlayarak daha iyi bir ilaç yönetimi sağlıyor. Büyük şirketlerin de odağıda yer alan sektöre baktığımızda, geçtiğimiz yıllarda Walmart'ın dijital ilaç yönetimi şirketi CareZone'u satın aldığını görüyoruz. 

Bir taraftan yatırımcılar da ilaç sektöründe faaliyet gösteren girişimlere yatırımlarını artırdı. Dün, Nijerya merkezli Remedial Health 12 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Remedial Health, Samuel Okwuada ve Victor Benjamin tarafından 2021 yılında kuruldu.

Girişim, eczaneler ve hastaneler arasında ilaç tedarik sürecini daha etkin, hızlı ve güvenilir hale getiriyor. İlaçların üreticilerden doğrulanmış distribütörlere, son olarak da eczanelere ve hastanelere düzenli bir şekilde ulaştırılmasını sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.