Eczaneleri dijitalleştiren Remedial Health, 12 milyon dolar yatırım aldı

Remedial Health, eczaneler ve hastaneler arasında ilaç tedarik sürecini daha etkin, hızlı ve güvenilir hale getiriyor.
Eczaneleri dijitalleştiren Remedial Health, 12 milyon dolar yatırım aldı

İlaç sektöründe faaliyet gösteren Remedial Health, 12 milyon dolar yatırım aldı. A Serisi yatırım turuna QED Investors ve Ventures Platform liderlik etti. Yatırım turuna Y Combinator, Tencent ve Gaingels katıldı. Nijerya merkezli şirket, yeni yatırımı ülkedeki faaliyet alanını genişletmek için kullanacağını açıkladı.

Bu yatırımın QED Investors'ın Afrika'da yaptığı üçüncü yatırım olduğunu hatırlatalım. Şirket, geçen yıl Moniepoint ve Flapkap'e yatırım yapmıştı. 

Remedial Health, Samuel Okwuada ve Victor Benjamin tarafından 2021 yılında kuruldu. Girişim, eczaneler ve hastaneler arasında ilaç tedarik sürecini daha etkin, hızlı ve güvenilir hale getiriyor. İlaçların üreticilerden doğrulanmış distribütörlere, son olarak da eczanelere ve hastanelere düzenli bir şekilde ulaştırılmasını sağlıyor.

İlaçların talep edilen miktarlarda ve doğru zamanlarda sağlanması, stokların düzenlenmesi, tedarik zincirindeki tüm aktörler arasında etkili iletişim ve koordinasyonunu sağlıyor. Şirket, 8 binden fazla ürünü GSK, Pfizer ve AstraZeneca gibi 300'den fazla ilaç üreticisinden temin ediyor.

Eczaneler ve hastaneler genellikle belirli bir ilaca ihtiyaç duyduklarında, bunun hızlı bir şekilde karşılanması önemli. Çünkü tıbbi durumların acil tedavi gerektirebileceği durumlar olabiliyor. 

Şirketin amacı, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırarak, ilaçların erişilebilirliğini artırarak ve sahte veya kalitesiz ilaçların tedarik zincirine girmesini engellemek. Buna paralel olarak halk sağlığını korumaya yardımcı olmak. 

Nigeria’s National Agency for Food and Drug Administration (NAFDAC) son raporuna göre, ülkede satılan ilaçların yaklaşık yüzde 15'i sahte veya kalitesiz. Remedial Health, özellikle kırsal bölgelerdeki eczaneler ve hastaneler gibi ulaşılması zor olan yerlere ilaç tedariğini sağlayarak Nijerya'nın sağlık sektöründe önemli bir rol oynuyor. Nijerya genelinde 5 binin üzerinde eczane ve hastaneye hizmet veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.