DoubleVerify, yapay zeka girişimi Scibids'i 125 milyon dolara satın aldı

Scibids, dijital reklam kampanyaları için programatik satın almayı optimize ve otomatize eden bir yapay zeka çözümü sunuyor.
DoubleVerify, yapay zeka girişimi Scibids'i 125 milyon dolara satın aldı

DoubleVerify, dijital kampanya optimizasyon şirketi Scibids'i 125 milyon dolara satın aldığını açıkladı. Nakit ve hisse karşılığında gerçekleşen satın alma işleminin üçüncü çeyrekte tamamlanması bekleniyor. 

Scibids, dijital reklam kampanyaları için programatik satın almayı optimize ve otomatize eden bir yapay zeka çözümü sunuyor. Bu çözüm, DSP gösterim düzeyinde veri akışlarından yararlanıyor. Buna, fiyat, birinci taraf verileri ve marka veya ajanslar tarafından sağlanan ölçümleme verilerileri de dahil. 

Bunlara ek olarak Scibids AI, müşterilerin KPI'ları ve hedefleriyle uyumlu özel teklif algoritmaları oluşturuyor. Şirketin müşterileri arasında Allianz, Dell ve Spotify gibi küresel markalar yer alıyor.

Haziran ayında Scibids ile bir araya gelerek ölçümleme ve optimizasyon için DV Algorithmic Optimizer aracını duyuran DoubleVerify, bu beraberliği daha da ilerletmiş oldu. 

DoubleVerify'ın belirttiğine göre bu satın alma DoubleVerify'ın verileriyle Scibids'in yapay zeka teknolojisini bir araya getiriyor. DoubleVerify CEO'su Mark Zagorski, yaptığı açıklamada DoubleVerify'ın aktivasyondan ölçüme kadar medya işlemini uçtan uca kapsayacağını ifade etti. Bununla birlikte reklamverenler, üçüncü taraf çerezleri kullanmadan gerçek zamanlı kampanya optimizasyonu gerçekleştirebilecek. 

Satın almayla birlikte DoubleVerify, Scibids’in global ekibini çatısı altında toplayacak. Başta veri bilimi, ürün, mühendislik, satış ve müşteri hizmetleri olmak üzere pek çok departman DoubleVerify'ın bünyesinde yerini alacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.