Google Asistan'a üretimsel yapay zeka özellikleri geliyor

Bard ile birlikte üretimsel yapay zeka çözümleri pazarına giriş yapan Google, üretimsel yapay zeka çözümlerini başka araçları için de kullanıma sunmayı hedefliyor.
Google Asistan'a üretimsel yapay zeka özellikleri geliyor

ChatGPT ile başlayan üretimsel yapay zeka devrimi, teknoloji dünyasının her alanında karşımıza çıkmaya devam ediyor. Üretimsel yapay zeka teknolojileri alanında çalışmalar yapan firmalar arasında yer alan Google'ın, ChatGPT rakibi Bard'ı resmi olarak duyurduğunu geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık.

Bard ile birlikte üretimsel yapay zeka çözümleri pazarına giriş yapan Google, üretimsel yapay zeka çözümlerini başka araçları için de kullanıma sunmayı hedefliyor. Axios tarafından paylaşılan bir rapora göre Google, popüler çözümlerinden olan Google Asistan'ı Bard benzeri bir üretimsel yapay zeka ile güçlendirecek.

Hatırlatmak gerekirse Google Asistan, Google tarafından geliştirilen bir sesli asistan olarak hizmet veriyor. Siri ile birlikte günümüzün en popüler iki sesli asistanından biri olan Google Asistan, özellikle mobil cihazlarda kullanıcılarının pek çok isteğini yerine getirebiliyor.

Şu an için Google Asistan'ın üretimsel yapay zeka teknolojisi ile birlikte ne gibi özelliklere sahip olacağı konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Kullanıcıları için kişisel bir asistan olarak hizmet veren Google Asistan, görev yönetimi, basit soruların yanıtlanması, akıllı telefon yönetimi, bilgi almak ve çok daha fazlası için kullanılabiliyor. Söz konusu özelliklerin üretimsel yapay zeka ile bir üst seviyeye çıkacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Geçtiğimiz aylarda Microsoft'un internet tarayıcısı olan Bing için ChatGPT desteği geldiğini sizlere aktarmıştık. Bing'in kullanım oranları ChatGPT desteği ile birlikte hızlı bir şekilde artmıştı. Google'ın Asistan'a üretimsel yapay zeka özellikleri eklemesi benzer bir durum yaratabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.