Meta, Instagram'da "Meta AI tarafından üretilmiştir" etiketini test ediyor

İçerik üreticilerinin Meta AI ile oluşturdukları görseller, Instagram'da "Meta AI tarafından üretilmiştir" şeklinde etiketlenmeye başlıyor.
Meta, Instagram'da

Meta ve Microsoft iş birliğinde ticari kullanım için oluşturulan yeni yapay zeka modeli Llama 2'den sizlere bahsetmiştik. Meta, yapay zeka çabalarını Instagram'a da taşımış durumda. Şirket, içerik üreticilerinin Meta AI ile oluşturdukları görselleri, Instagram'da "Meta AI tarafından üretilmiştir" şeklinde etiketlemesini sağlıyor. 

Özellik, uygulamalardaki test sürecinde olan özellikleri keşfetmesiyle tanınan Alessandro Paluzzi tarafından gündeme getirildi. Paluzi'nin paylaşımında yer alan görselde şirket, "Meta AI tarafından üretilmiştir" etiketini kullanmanın yanı sıra üretimsel yapay zeka hakkında açıklamalara da yer veriyor. 

Görselde uyarı niteliğinde şu ifade yer alıyor: 

İçerik üretici ya da Meta, bu içeriğin yapay zeka ile oluşturulduğu ya da düzenlendiğini belirtiyor. 

Görselde kullanılan diğer açıklamalarda ise "yapay zeka ile üretilen içerik kolayca tespit edilsin diye etiketlenmektedir" ifadesi kullanılmakta. 

Meta sözcüsü konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınsa da; paylaşılan görseller, şirketin yapay zeka ile oluşturulmuş içerikleri ayırt edebilmesine odaklanıyor. Bu durum, dezenformasyon niyetiyle yapay zeka kullanılarak oluşturulan içeriklerin tespit edilmesini kolaylaştıracaktır. Zira hem yasa koyucular hem de geniş kullanıcı kitlesi yapay zekanın, insanları yanlış yönlendiren içerikler üretme konusundaki potansiyeline dikkat çekmekte. 

Tam da bu nedenle Meta dahil olmak üzere 7 yapay zeka şirketi, Beyaz Saray'ın talepleri üzerine güvenlik önlemleri almak adına adımlar atmaya başladı. Teknoloji şirketleri, yasa koyucular tarafından önerilen 8 güvenlik önlemini hayata geçireceğini söyledi. Bu önlemler arasında sesli ve görsel içeriklerin, yapay zeka tarafından üretildiğini belirtmek için içeriklere filigran eklemek de yer alıyordu. Meta'nın bu yeni özelliği de belirtilen güvenlik önlemleri kapsamında hayata geçiyor olabilir. 

Meta'nın bu adımlarının yanı sıra Google, Microsoft, OpenAI ve Anthropic'in güvenli yapay zeka geliştirmek için bir araya geldiğini hatırlatalım. Yapay zeka alanının yıldızları, son teknoloji yapay zekanın gelişimini düzenlemenin yolları konusunda politika yapıcılar ve araştırmacılarla birlikte çalışmak üzere Frontier Model Forum olarak bilinen yeni bir kuruluşa öncülük etti. 

Bu arada Meta'nın Instagram'a getirdiği yeni yapay zeka özellikleri bununla sınırlı değil. Paluzzi'nin aktardıklarına göre; şirket, uzun DM'leri özetleyen mesaj özeti ve Hikayeleri düzenlemek için Restyle ve AI brush isimli yeni görsel düzenleme araçları üzerinde çalışıyor. 

Beklentileri aşan 3. çeyrek kazanç raporu duyurusu esnasında görsel düzenleme başta olmak üzere gelecekte Llama kullanarak üretecekleri ürünlerin sinyalini veren Meta CEO'su Mark Zuckerberg, önümüzdeki dönemde asistanlık ve koçluk görevlerini üstlenen yapay zeka ürünleriyle de karşımıza çıkabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.