Facebook, aylık aktif 3 milyar kullanıcıyı aştı

Facebook, 3 milyar aylık aktif kullanıcıya ulaştı. Uygulama ailesi toplamda 3.88 milyar aylık aktif kullanıcıya sahip.
Facebook, aylık aktif 3 milyar kullanıcıyı aştı

Her ne kadar genç nesil için bir sosyal ağ olarak geçerliliğini yitirmiş olsa da Meta'nın 2023'ün ikinci çeyreği kazanç raporuna göre Facebook aylık aktif 3 milyar kullanıcıyı aştı. Meta'nın uygulama ailesi WhatsApp, Instagram, Messenger ve aileye yeni eklenen Threads ise toplamda 3.88 milyar aylık aktif kullanıcıya sahip. Bu da neredeyse dünya nüfusunun yarısına denk geliyor. 

Bu arada uygulama ailesinin günlük aktif kullanıcı sayısında da büyüme görülmekte. Facebook 2.064 milyar günlük aktif kullanıcıya ulaştı. Bir önceki çeyrekte bu metrik 2.037 milyar idi. 

Instagram ve Facebook'un büyümesinde TikTok benzeri Reels'in de etkin rol oynadığı düşünülüyor. Meta CEO'su Mark Zuckerberg'ün paylaştığı bilgilere göre, Reels, tüm uygulama ailesi boyunca günlük 200 milyar oynatmaya ulaştı. 

5 günde içinde 100 milyon kullanıcıya ulaşan Threads de Mark Zukcerberg'e göre başarılı bir performans sergiliyor. Zuckerberg, geçen hafta yaptığı paylaşımda on milyonlarca insanın günlük olarak Threads'e geri döndüğünü belirtmişti. 

Meta'nın ikinci çeyrek gelirleri

Hem gelirler hem de büyüme açısından Meta'nın beklentileri aştığını söylemek mümkün. Wall Street analistleri hisse başına 2.91 dolar kazanç beklerken, Meta hisse başına 2.98 dolar kazanç getirdi. Aynı şekilde Meta'nın 31.12 milyar dolar gelir elde etmesi beklenirken, Meta, 32 milyar dolar gelir elde etti. Şirketin geliri bir yıl önceye kıyasla yüzde 11 artış gösterdi. Hatta 2021'in başından bu yanan şirket ilk defa çift haneli bir büyüme gösterdi. 

İlk çeyrekten önce, şirketin gelirleri ekonomideki durgunluk ve Apple'ın reklam hedefleme yeteneklerini sınırlayan iOS gizlilik değişikliği nedeniyle 3 dönem üst üste düşüş göstermişti. Meta, üçüncü çeyrek gelirinin 32 milyar ila 34,5 milyar dolar arasında olacağını tahmin ediyor.

Net gelir 7.79 milyar dolara yükselirken, Meta, ikinci çeyrekte toplam maliyet ve giderlerinin 22,61 milyar dolar olduğunu açıkladı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10'luk bir artış söz konusu. 

Reality Labs, ikinci çeyrekte 276 milyon dolar satış gerçekleştirirken 3,7 milyar dolar zarar etti. Meta'nın metaverse departmanı 2022'nin dördüncü çeyreğinde 4.279 milyar dolar zarar etmişti. Şirket, bu alanda yaptığı yatırımlara dikkat çekerek Reality Labs'in zararlarının yıldan yıla anlamlı bir şekilde artmaya devam edeceğini dile getirdi. 

Mark Zuckerberg, yaptığı açıklamada bu çeyreğin iyi geçtiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: 

"Uygulamalarımızda güçlü bir etkileşim görmeye devam ediyoruz. Llama 2, Threads, Reels, yeni yapay zeka ürünleri ve bu sonbaharda Quest 3'ün lansmanı ile uzun zamandır gördüğüm en heyecan verici yol haritasına sahibiz."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.