Robot teknolojisi geliştirmeye odaklanan Collaborative Robotics, 30 milyon dolar yatırım aldı

Collaborative Robotics, depo gibi tesislerdeki malzemelerin taşınmasını otomatikleştirmek için tasarlanan cobot'lar geliştiriyor.
Robot teknolojisi geliştirmeye odaklanan Collaborative Robotics, 30 milyon dolar yatırım aldı

Robot teknolojisi geliştirmeye odaklanan Collaborative Robotics, 30 milyon dolar yatırım aldı. A Serisi yatırım turu, Sequoia Capital tarafından yönetildi. 30 milyon dolarlık yatırım turunda Jeff Wilke, Khosla Ventures, Mayo Clinic ve mevcut yatırımcılar yer aldı. 

Collaborative Robotics, 2022 yılında Brad Porter tarafından faaliyete geçti. Porter, Amazon'un depo otomasyon sistemlerini geliştiren Amazon Robotics biriminin başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Collaborative Robotics'i kurarken lojistik ve depolama endüstrilerindeki otomasyon ihtiyaçlarını anlamak ve bu alanlara yönelik özelleştirilmiş çözümler sunmak için yola çıktı.

Brad Porter yatırımla ilgili olarak, "Robotların operasyonel verimliliği ve insan potansiyelini artırmak için sorunsuz bir şekilde entegre olduğu bir gelecek artık hiç olmadığı kadar yakın. Bu yatırımla dünyanın ilk cobot'larını piyasaya getirme misyonumuzu hızlandıracak" dedi.

Şirket, depolardaki malzemelerin taşınmasını otomatikleştirmek için tasarlanan cobot'lar geliştiriyor. Collaborative Robotics'in amacı, robotları insanların yanında veya onlarla birlikte çalışabilecek şekilde programlamak ve kullanmak. Böylece operasyonel verimliliği artırmak ve insan potansiyelini en üst düzeye çıkarmak. Collaborative Robotics'in hedefi robotların iş süreçlerinde insanlara yardım etmesini sağlamak.

Robot teknolojisi artık her sektörde aktif rol oynamaya başladı. Gündelik hayatın bir parçası olan robotların sayısı 3 milyonu aşan robot teknolojileri piyasasının neredeyse 35 milyar dolar olacağı konuşuluyor. Robotlar günümüzde daha çok insanların yapmak istemediği, tekrarlanan veya tehlikeli işlerde insanın yaşayamadığı ortamlarda kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.