Hukuki, lojistik ve finansal altyapı hizmetleri sunan e-ihracat platformu: MegaMerchant

MegaMerchant, şirketlerin yurt dışı işlemleri için tüm hukuki altyapıyı sağlarken, lojistik altyapısı ile ürünlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırıyor.
Hukuki, lojistik ve finansal altyapı hizmetleri sunan e-ihracat platformu: MegaMerchant

MegaMerchant, Türkiye’deki markaların yurt dışına sorunsuz bir şekilde ulaşabilmesi için hukuki, lojistik ve finansal altyapı hizmetleri sunan bir e-ihracat platformu. Geçmişte AliExpress'te yaptığı görev ile tanıdığımız e-ticaret sektörünün deneyimli ismi Yaman Alpata, MegaMerchant'ı, Çin’in başarılı e-ihracat modelinden esinlenerek Nisan 2022’de hayata geçirdi.

Şirketlerin yurt dışı işlemleri için tüm hukuki altyapıyı sağlarken, lojistik altyapısı ile ürünlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırıyor. Ayrıca, sahip olduğu altyapı ve yurt dışındaki banka hesapları sayesinde, uluslararası para transferlerini hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştiriyor.

E-ihracat yapmak isteyen herkesin yanında olmayı hedefleyen MegaMerchant, markalar ile birlikte etkin pazarlama stratejileri oluşturarak iş ortaklarının ürünlerini yurt dışındaki müşterilerine ulaştırmalarına destek oluyor.

Şirket, Türkiye’nin ihracatını dönüştürmek, büyütmek, daha katma değerli hale getirmek ve tabana yaymayı amaçlıyor. Bu bağlamda teknolojiden lojistiğe, pazarlamadan içerik üretimine kadar birçok paydaşıyla, 150’den fazla üreticinin ve markanın, 50’den fazla ülkede, 15’den fazla yerel ve global platformda satış yapmasına aracılık ediyor. MegaMerchant ekibi çözdükleri problemi şöyle aktarıyor: 

Markalar, e-ihracat alanında, sürdürülebilir bir modelin nasıl kurulacağı konusunda ya bilgi sahibi değiller ya da bu konuda yeterli bilgiyi edinecek kaynakları veya zamanları yok. Markaların, binlerce ürününü onlarca platformda satışa açmaları, verimsizliğe sebep olabiliyor. Doğru eşleşmeyi bulmak için öncelikle platform içi analiz araçlarının etkin şekilde kullanılması, bunun için de öncelikle satıcı olmak gerekiyor. E-ihracat alanında yeterli tecrübeye sahip olmayan bir marka için, tüm bu platformları deneyimlemek ciddi anlamda enerji ve zaman kaybına sebep olabiliyor. Bu, çoğu marka için sürdürülebilir bir model değil. MegaMerchant’ın deneyimli ekibi tüm bu verimsizlikleri ve belirsizlikleri ortadan kaldırıyor.

Şirket, markaların uçtan uca e-ihracat ortağı olarak, temelde, markaların ve KOBİ'lerin ürünlerini, global pazar yerleriyle buluşturmanın kolay bir yolunu sunuyor. Şirket, global iş ortakları ve uzman ekibiyle beraber markaların yurt dışına açılmasını sağlarken, yatırım ihtiyaçlarını ortadan kaldırıyor. Ayrıca, üretim aşamasından son tüketiciye kadar olan süreçleri içeren, kapsamlı bir e-ihracat platformu sunuyor. 

Hazır e-ihracat altyapısı ile markaların uluslararası arenada hızlı, sorunsuz ve ek yatırım ihtiyacı olmadan adım atmalarını sağlıyor. Karmaşık lojistik süreçlerinden dil engellerine ve regülatif süreçlere kadar tüm zorlukları ve belirsizlikleri ortadan kaldırıyor. Böylece markalar, dünya pazarlarında başarılı bir şekilde varlık gösterebiliyor. E-ihracatın her aşamasında markaların yanında olan ekip, lojistik süreçlerini titizlikle yönetirken, içerik üretimi ve dijital pazarlama stratejileriyle markaların uluslararası alanda güçlenmelerine katkı sağlıyor. Ekip hedeflerini şöyle aktarıyor: 

Son yıllarda e-ihracat en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Ancak genel tabloya bakıldığında, bu alan 3 yılda 3 kat büyüyerek 1 milyar dolarlık bir hacme ulaşsa da Türkiye’nin toplam ihracat hacminin yüzde 1'ini bile oluşturmuyor. MegaMerchant, bu alandaki zorlukların ve potansiyelin farkında olan ve buna etkili çözümler geliştirme konusunda deneyimli bir ekip tarafından hayata geçirildi.

MegaMerchant altyapısı, ekibin yıllardır biriktirdiği e-ihracat deneyimi ve uzmanlığıyla, Türk ürünlerini dünyanın her bölgesine kolayca ulaştırmak için özel olarak tasarladı. Şirket, pazar ve rekabet analizi ile başlayarak, entegrasyon, pazar yeri yönetimi, içerik yerelleştirilme, marka yönetimi ve reklam gibi tüm süreçleri kapsıyor. 

Paylaşılan bilgilere göre, MegaMerchant'ın uçtan uca entegre yurt dışı depo ağı, sipariş karşılama (fulfillment) yazılımı ve avantajlı kargo anlaşmaları, markaların e-ihracat hedeflerine çok daha hızlı ve sıfır yatırım ile ulaşmalarını mümkün kılıyor. Şirketin altyapısı sayesinde markalar, küresel pazarda rekabet avantajı elde ediyorlar ve uluslararası müşterilerine sorunsuz bir şekilde ulaşıyorlar. Megamerchant ekibi markaların e-ihracat süreçleriyle ilgili olarak şunları paylaşıyor: 

Markaların e-ihracat süreçlerini geliştirmede ise öncelikli olarak, e-ihracatın A’dan Z’ye tüm gereksinimlerini tek bir çatı altında topluyoruz. Yıllardır binlerce marka ve KOBİ ile çalışarak bu alanda sağlam deneyimler edinmiş bir ekibe sahibiz. Müşterimiz ister büyük bir marka ister KOBİ olsun, bir karar vericinin bu işe başlamasının önünde iki önemli soru bulunuyor: "Bu iş kârlı mı?" ve "Nereden, nasıl başlamalı?"

Paylaşılan bilgilere göre MegaMerchant, Türkiye ve yurt dışında avantajlı sipariş karşılama (fulfillment) ve teslimat anlaşmalarını yaparak, entegrasyonları ile bunları birbirine bağlıyor. Bu sayede markalar, yalnızca yükte hafif, pahada ağır, niş ürünleri satmak zorunda kalmıyor.

Ayrıca MegaMerchant ekibi, her gün yerel içerik üreticileri ile çalışarak görsel, video ve grafik tasarım konusundaki tecrübelerini güçlendiriyor. Üreticiler ile konuşup ürün özelliklerini araştırmalarını istiyor. Kısacası, markaların satış adetlerin artmasını ve bununla beraber birim lojistik ve pazarlama giderlerinin azalmasını amaçlıyor. Bunu da hacim ve konsolidasyon ile sağlıyor.

Şirketin hedef kitlesi, her alandan marka sahipleri. Bu anlamda şirket, perakendeciler, belli dikeylerde uzmanlaşmış markalar ya da KOBİ’ler ile çalışmaya açık. Şirketin çalıştığı markalar arasında English Home, Eczacıbaşı çatısı altında olan Selpak ve Unibaby yer alıyor. MegaMerchant çalıştığı tüm markaların, Amazon, Walmart, Ebay, Etsy, AliExpress, Ozon,Allegro, Otto, Joom, Jumia, Tiktok, Shopify, Wayfair gibi global çapta önemli bir yere sahip olan platformlara açılmalarını sağlıyor. 

E-ihracat konsorsiyumu statüsü

Yerel ve uluslararası alanda tecrübeli 50 kişilik ekibi ile faaliyet gösteren MegaMerchant, resmi olarak T.C. Ticaret Bakanlığı iş birliği kuruluşu ve e-ihracat konsorsiyumu statüsüne sahip. Böylece 80 milyon TL'yi aşan teşvik paketini, konsorsiyuma dahil olan markalara sunmak üzere yetkilendirildi.

Bu konsorsiyum ile şirket, entegrasyondan lojistik maliyetlerine ve reklamdan komisyon harcamalarına kadar yüzde 70’e varan teşviklerin yanında, e-ihracat yapmak isteyen herkesin yanında olmak adına önemli bir adım attı.

Ticaret Bakanlığı’nın sağladığı teşvikler sayesinde, markalar ürünlerini yurt dışı pazar yerlerinde ve dijital platformlarda daha kolay tanıtabiliyor, lojistik ve depolama maliyetlerini düşürebiliyor, pazarlama ve reklam faaliyetlerini güçlendirebiliyor ve daha fazla ülkeye ihracat yapabiliyor.

E-ihracat destekleri arasında, dijital pazar yeri tanıtım desteği, sipariş karşılama (fulfillment) hizmeti desteği, reklam desteği, yurt dışı depo kira desteği ve uluslararası e-ticaret danışmanlık desteği gibi çeşitli alanlarda sağlanan hizmetler bulunuyor. MegaMerchant ekibi, bu teşviklerin en iyi şekilde kullanılması ve ihracatçıların işlerini büyütmeleri için gereken tüm desteği sağladığını belirtiyor. 

Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilen bir e-İhracat Konsorsiyumu olarak, ihracatçıların teşviklerden en verimli şekilde faydalanabilmesi için Ticaret Bakanlığı ile yakın iş birliği içerisinde çalışıyoruz.

Bu bağlamda şirket, iş ortaklarına ana gider kalemlerinde yüzde 50, hedef ülkelerde ise yüzde 70'e varan bir destek sağlıyor. Bu sayede, markalar, ihracat süreçlerini daha düşük maliyetlerle gerçekleştirirken rekabet gücünü artırabiliyor. Sununlan avantajlı komisyon oranları, markaların ihracat süreçlerinde daha fazla kar elde etmelerine yardımcı oluyor. Buna ek olarak şirket ürün gelişimini takip edip buna uygun stratejiler üretiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.