Google, Microsoft, OpenAI ve Anthropic güvenli yapay zeka geliştirmek için bir araya geldi

Şirketlerin hedefleri arasında, yapay zeka güvenliği için en iyi uygulamaları geliştirmek, yapay zeka risklerine yönelik araştırmaları teşvik etmek yer alıyor.
Google, Microsoft, OpenAI ve Anthropic güvenli yapay zeka geliştirmek için bir araya geldi

Dünyanın önde gelen yapay zeka şirketlerinden bazıları, son teknoloji yapay zekanın gelişimini düzenlemenin yolları konusunda politika yapıcılar ve araştırmacılarla birlikte çalışmak üzere yeni kuruluşa öncülük ediyor. Frontier Model Forum olarak bilinen yeni organizasyon Google, Microsoft, OpenAI ve Anthropic tarafından duyuruldu.

Şirketler, forumun misyonunun yapay zeka güvenliği için en iyi uygulamaları geliştirmek, yapay zeka risklerine yönelik araştırmaları teşvik etmek ve bilgileri hükümetler ve sivil toplumla kamuya açık bir şekilde paylaşmak olacağını söyledi. Söz konusu duyuru, yapay zeka geliştiricilerinin, ABD ve Avrupa Birliği regülatörlerinin bu sonbaharda sektör için bağlayıcı bir mevzuat oluşturmaya yönelik beklenen baskısı öncesine denk geldi.

Frontier Model Forum'un misyonunun özünde, OpenAI'ın daha önce "sınır yapay zekası" olarak adlandırdığı, kamu güvenliği için ciddi riskler oluşturacak kadar tehlikeli kabul edilen gelişmiş yapay zeka ve makine öğrenimi modelleri bulunuyor.

Şirketlerin belirledikleri hedefler

Şirketlerin bu kapsamda belirledikleri bazı hedefler var. Öncü modellerin sorumlu bir şekilde geliştirilmesini teşvik etmek, riskleri en aza indirmek ve yeteneklerin ve güvenliğin bağımsız, standartlaştırılmış değerlendirmelerini sağlamak için yapay zeka güvenlik araştırmalarını ilerletmek bunlardan biri. Sınır modellerin sorumlu bir şekilde geliştirilmesi ve uygulanması için en iyi uygulamaları belirlemek, halkın teknolojinin doğasını, yeteneklerini, sınırlamalarını ve etkisini anlamasına yardımcı olmak da forumun odağında yer alıyor.

Ayrıca güven ve güvenlik riskleri hakkındaki bilgileri paylaşmak için politika yapıcılar, akademisyenler, sivil toplum ve şirketlerle iş birliği yapmak; iklim değişikliğinin azaltılması ve adaptasyonu, kanserin erken teşhisi ve önlenmesi ve siber tehditlerle mücadele gibi toplumun en büyük zorluklarının üstesinden gelmeye yardımcı olabilecek uygulamalar geliştirme çabalarını desteklemek de Frontier Model Forum'un misyonu olacak.

Frontier Model Forum'un şu anda dört üyesi olsa da yeni üye alımına açık olduğu belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.