YouTube, yapay zeka tarafından oluşturulan video özetlerini test ediyor

Yapay zeka tarafından yazılan özet, video hakkında bilgiler içerecek ve böylece kullanıcılar videoyla ilgilenip ilgilenmeyeceklerine karar verebilecekler.
YouTube, yapay zeka tarafından oluşturulan video özetlerini test ediyor

Yapay zekanın son dönemde her üründe sıklıkla kullanılmaya başlandığı; büyük teknoloji şirketlerinin de birçok ürün ve yazılımına bu teknolojiyi entegre ettiğini söyleyebiliriz. Bu kapsamda YouTube da yapay zekayı video özetleri çıkarmak için kullanmaya başladı.

YouTube, şu anda video özetleri çıkarmak için teknolojiden yararlanmaya başlasa bile kullanıcıların buna erişmesi henüz mümkün değil, zira yapay zeka destekli video özetleri şimdilik test aşamasında. Özetler, içerik oluşturucular tarafından yazılan ve bu şekilde kalacak olan video açıklamalarından biraz daha farklı. Çünkü YouTube bu özellikle, bir izleyici bir videoya tıklamadan önce, içeriği o kişiye tanıtan küçük bir özet eklemeyi planlıyor.

Yapay zeka tarafından yazılan özet, video hakkında bilgiler içerecek ve böylece kullanıcılar videoyla ilgilenip ilgilenmeyeceklerine karar verebilecekler. Kısacası, içerik oluşturucunun videoya başka bir unsur eklemesini gerektirmek yerine YouTube'un yapay zeka desteğinin bu görevi üstleneceği belirtiliyor. 

Şu anda YouTube'da bir videoyu izleyip izlememeye karar vermek için açıklama, görsel ve başlık dışında kullanıcıya pek bir seçenek sunulmuyor. Yapay zeka özetleriyle, izleyicilerileri videolara çekmek hedefleniyor. Böylece hem kullanıcıya hem de içerik oluşturucuya kolaylık sağlanmış oluyor. Çünkü kullanıcı ne izleyeceğini bulmaya daha fazla yaklaşırken, içerik oluşturucu da yeni izleyiciler kazanıyor. 

YouTube, bu özelliğin şu anda yalnızca İngilizce içerikler için aktif olduğunu belirtiliyor. Ancak yukarıda da bahsettiğim gibi yapay zeka destekli video özetleri şimdilik test aşamasında, bu nedenle kısa süre sonra bu özelliklerin herkese açılması ve dil seçeneğinin genişletilmesi olası. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.