Siber güvenlik girişimi Socket, a16z liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldı

2020 yılında Feross Aboukhadijeh tarafından San Francisco'da kurulan Socket, açık kaynak kodlu yazılımlardaki güvenlik açıklarını tespit edebilen bir araç sunuyor.
Siber güvenlik girişimi Socket, a16z liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldı

Açık kaynak kodlu yazılımlara odaklanan bir siber güvenlik girişimi olarak karşımıza çıkan Socket, yatırım aldığını duyurdu. Socket tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Socket'ın 20 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, girişim ve yatırım ekosisteminin en önemli oyuncularından olan Andreessen Horowitz'den (a16z) geldi.

Yatırım turuna, Andreessen Horowitz haricinde ise Abstract Ventures, Wndrco, Unusual Ventures, Box kurucu ortağı Aaron Levie, Figma'dan Dylan Field, Frederic Kerrest, Vercel'den Guillermo Rauch ve Eventbrite'tan Julia ve Kevin Hartz da katıldı.

Socket, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında 4,6 milyon dolar tohum yatırım almıştı. Alınan 20 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım da 24,6 milyon dolara ulaşmış oldu. Socket tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin ekibini büyütmesinin yanı sıra daha fazla programlama diline destek vermesi için kullanılacak.

2020 yılında Feross Aboukhadijeh tarafından San Francisco'da kurulan Socket, yukarıda da belirttiğimiz üzere açık kaynak kodlu yazılımlara odaklanıyor. Socket, açık kaynak kodlu yazılımlardaki güvenlik açıklarını tespit edebilen bir araç sunuyor.

Sunduğu bu araç ile birlikte açık kaynak kodlu yazılımları kullanan şirketlerin güvenliğini sağlayan Socket, JavaScript ve Python dilleri için destek sunuyor. Socket'ın müşterileri arasında ise Figma, Vercel, BBC, Metamask, Brave, Phantom, Einride ve Drata gibi önemli firmalar yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.