WhatsApp'ın iOS uygulamasına, görüntülü görüşmeler için "picture-in-picture" özelliği geldi

WhatsApp'ın aktardığı bilgilere göre "picture-in-picture" özelliği, küçültülmüş arama içi video ekranı sayesinde arama sırasında kolayca başka işlerinizi yapabilmenizi sağlıyor.
WhatsApp'ın iOS uygulamasına, görüntülü görüşmeler için

Günümüzün en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ın yeni özellikler kazandığını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Sadece mesajlaşma değil görüntülü görüşme konusunda da oldukça iddialı olan WhatsApp, yeni bir özelliğini kullanıma sunduğunu duyurdu.

WhatsApp tarafından aktarılan bilgilere göre görüntülü görüşmeler için resim içinde resim yani "picture-in-picture" özelliği kullanıma sunuldu. Bu özellik sayesinde WhatsApp üzerinden görüntülü görüşme gerçekleştirirken başka bir uygulamaya geçseniz bile görüntülü görüşme kesilmeden devam edebilecek. 

İlk olarak geçtiğimiz Aralık ayında WhatsApp tarafından duyurulan özellik, yaklaşık 2 aylık beta sürecinin ardından karşımıza çıktı. WhatsApp'ın aktardığı bilgilere göre "picture-in-picture" özelliği, küçültülmüş arama içi video ekranı sayesinde arama sırasında kolayca başka işlerinizi yapabilmenizi sağlıyor.

Hatırlatmak gerekirse bu özellikten önce WhatsApp üzerinden görüntülü görüşme gerçekleştirirken başka bir uygulamaya geçiş yaptığınızda görüntünüz kesiliyordu. Kısacası görüşme devam etse de görüntülü görüşme gerçekleştirdiğiniz kişi sizi göremiyordu.

Yeni gelen "picture-in-picture" özelliği ile birlikte görüntülü görüşme yaparken görüntü kesilmeden telefonunuzdaki diğer uygulamaları da kullanabileceksiniz. WhatsApp'ın görüntülü görüşmeler için sunduğu "picture-in-picture" özelliği 2018 yılında Android platformu için kullanıma sunulmuştu. Picture-in-picture özelliği, yaklaşık 5 yıllık bekleyişin ardından 23.3.77 güncellemesi ile birlikte iOS platformu için de kullanıma sunuldu.

WhatsApp, picture-in-picture özelliği ile birlikte hem iOS hem de Android kullanıcıları için dosya gönderirken altyazı ekleme özelliği getirdiğini de duyurdu. Son olarak WhatsApp'ın tek seferde 100 görsel veya belge gönderilmesine olanak tanıyan bir özelliği test etmeye başladığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.