Quell Fitness Oyun Konsolu, Tencent liderliğinde 10 milyon dolar yatırım aldı

Cameron Brookhouse, Doug Stidolph, Lorenzo Spreafico ve Martin Tweedie tarafından faaliyete geçirilen Quell, oyun oynamayı seven ve spor yapmaktan zevk alan kullanıcıları bir araya getirmeyi hedefliyor.
Quell Fitness Oyun Konsolu, Tencent liderliğinde 10 milyon dolar yatırım aldı

Quell Fitness Oyun Konsolu 10 milyon dolar yatırım aldı. A Serisi yatırım turu Tencent liderliğinde gerçekleşti. 10 milyon dolarlık yatırımın diğer katılımcıları arasında Khosla Ventures, Heartcore Capital, Social Impact Capital ve Naval Ravikant vardı. Şirket, yeni gelen yatırımı iş gücünü, Ar-Ge çalışmalarını genişletmek ve yeni oyunlar piyasaya sürmek için kullanacak. 

Sanal fitness girişim, Londra'da 2020 yılında kuruldu. Cameron Brookhouse, Doug Stidolph, Lorenzo Spreafico ve Martin Tweedie tarafından faaliyete geçirilen şirket, oyun oynamayı seven ve spor yapmaktan zevk alan kullanıcıları bir araya getirmeyi hedefliyor. Quell'in Fitness Oyun Konsolu, kullanıcılarını harekete geçirmek için aktif, sürükleyici oyunlar kurguluyor. Kullanıcının kalori yakma hedefine ulaşmasını sağlıyor. Şirket henüz üyelik hizmeti vermiyor. Quell Fitness Oyun Konsolu sınırsız içeriğe sahip. Cihaz, bluetooth ile doğrudan PC'ye veya TV'ye bağlanıyor. 

Kurucu ortaklardan ve CEO Cameron Brookhouse, Covid-19 salgınında küresel anlamda birçok spor salonunun kapandığını ve insanların dijital fitness sektörüne kaydığını söyledi. Brookhouse oldukça haklı. Global fitness pazarı Covid-19 pandemisinden etkilenen sektörlerden biri idi. Yaklaşık 100 milyar dolar büyüklüğü olduğu düşünülen sektörün büyüme beklentisi 2019 senesinde düşmüştü. 

Salgınla evde spor yapmak için geliştirilmiş ekipmanlar, sağlık ve egzersiz uygulamaları, akıllı ayna, saat ve tartı gibi aletlerle sektör sadece spor salonlarında değil isteyen herkesin hayatının her alanına yayılmaya başlamıştı. Geçen 3 sene içinde birçok yatırımcı bu alana yatırım yaptı. 

Ocak 2021'de Çin merkezli fitness uygulaması Keep, SoftBank Vision Fund liderliğindeki F Serisi yatırım turunda 360 milyon dolar yatırım aldı. Tura Hillhouse Capital ve Coatue Management'ın yanı sıra mevcut yatırımcılar GGV Capital, Tencent, 5Y Capital, Jeneration Capital ve Bertelsmann Asia Investments katıldı. Keep'e yakın kişiler tarafından, şirketin değerlemesinin yeni yatırımdan sonra 2 milyar doların üzerine çıktığı söyleniyor. Keep ise şu anda halka açılmayı planlamıyor.

Keep, kullanıcılara fitness videoları, WeChat Pay ve Alipay aracılığıyla egzersiz ekipmanı satın alabilecekleri bir e-ticaret mağazası sunuyor. Müşterilerin egzersiz rutinlerini birbirleriyle paylaşabilmeleri için bir sosyal ağ hizmeti de içeren platformda evde egzersiz yapmayı kolaylaştıran içerikler yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.