Fitness uygulaması Keep, SoftBank Vision Fund liderliğinde 360 milyon dolar yatırım aldı

Çin merkezli fitness uygulaması Keep, SoftBank Vision Fund liderliğindeki F Serisi yatırım turunda 360 milyon dolar yatırım aldı.
Fitness uygulaması Keep, SoftBank Vision Fund liderliğinde 360 milyon dolar yatırım aldı

Çin merkezli fitness uygulaması Keep, SoftBank Vision Fund liderliğindeki F Serisi yatırım turunda 360 milyon dolar yatırım aldı. Tura Hillhouse Capital ve Coatue Management'ın yanı sıra mevcut yatırımcılar GGV Capital, Tencent, 5Y Capital, Jeneration Capital ve Bertelsmann Asia Investments katıldı. Keep'e yakın kişiler tarafından, şirketin değerlemesinin yeni yatırımdan sonra 2 milyar doların üzerine çıktığı söyleniyor. Keep ise şu anda halka açılmayı planlamıyor.

Keep, kullanıcılara fitness videoları, WeChat Pay ve Alipay aracılığıyla egzersiz ekipmanı satın alabilecekleri bir e-ticaret mağazası sunuyor. Müşterilerin egzersiz rutinlerini birbirleriyle paylaşabilmeleri için bir sosyal ağ hizmeti de içeren platformda evde egzersiz yapmayı kolaylaştıran içerikler yer alıyor.

Keep, 2014 yılında hayata geçirildi ve platform ilerleyen üç yıl içinde 100 milyon kullanıcıya ulaştı. Şirket, evde kalmaların arttığı bu dönemde 300 milyondan fazla kullanıcısı olduğunu iddia ediyor. Kullanıcılara videolar aracılığıyla canlı dersler veren bir fitness girişimi olan Keep, zamanla içeriğini genişletti. Platformda şu anda profesyonel bir ekip yer alıyor. 

Şirket, ana gelir kaynağının kişiselleştirilmiş hizmetler alan 10 milyon kullanıcıdan gelen üyelik ücretleri olduğunu söylüyor. Keep, aynı zamanda tüketici ürün serisini de genişletiyor. Örneğin şirket, geçen yıl Peloton gibi video talimatlarıyla birlikte gelen internet bağlantılı sabit bisikletini tanıttı. Aynı zamanda giysi, koşu bandı ve akıllı bileklikler de piyasaya sürdü. Şirket, yurt dışı pazarını hedeflediği için 2018 yılında Keep uygulamasının yabancı sürümlerini yayına aldı. 

Keep'e göre yeni yatırım, Çin hükümetinin "ulusal uygunluk" kampanyasının arka planında kullanıcılar için hizmetleri ve ürünleri geliştirmek ve fitness uzmanlarına hizmet etmek için kullanılacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.