Online yatırım platformu Ajaib, 25 milyon dolar yatırım aldı

Paylaşılan bilgilere göre söz konusu 25 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Li Ka-Shing tarafından kurulan Horizons Ventures ve Alpha JWC liderliğinde gerçekleşti.
Online yatırım platformu Ajaib, 25 milyon dolar yatırım aldı

2018 yılında Y Combinator’un S18 Demo Day’inde de karşımıza çıkan girişimlerden biri olan Endonezya merkezli yatırım platformu Ajaib, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Endonezya'da hizmet veren online bir yatırım platformu olan Ajaib, A serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı.

Paylaşılan bilgilere göre söz konusu 25 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Li Ka-Shing tarafından kurulan Horizons Ventures ve Alpha JWC liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna Horizons Ventures ve Alpha JWC'nin haricinde SoftBank Ventures Asia, Insignia Ventures ve Y Combinator da katıldı.

2018 yılında Anderson Sumarli ve Yada Piyajomkwan tarafından Jakarta'da kurulan Ajaib, özellikle genç yaştaki kullanıcıların yatırım yapmalarına odaklanıyor. Ajaib tarafından paylaşılan bilgilere göre platformun aylık aktif 1 milyonu aşkın üyesi bulunuyor. 

2019 yılında 2 milyon dolar tohum yatırım alan Ajaib, alınan 25 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte aldığı toplam yatırımı 27 milyon dolar seviyesine çıkardı.

Yatırım yapmanın Endonezya'da çok popüler bir hale geldiğin ve Endonezya merkezli yatırım platformlarının son aylarda önemli yatırımlar aldıklarını da hatırlatalım. Yatırım alan firmaların arasında Ajaib'nın yanı sıra online yatırım platformu olarak hizmet veren Bareksa ve yatırımlar konusunda danışmanlık yapan Bibit de yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.