Y Combinator’un S18 Demo Day’in 2. gününde tanıtılan 59 girişim

Y Combinator’un S18 Demo Day’in 2. gününde tanıtılan 59 girişim

Y Combinator’un S18 Demo Day’in 2. gününde yine birbirinden ilginç konulara odaklanmış 59 girişim sahne aldı. Bu girişimler B2B dikeyinden oldukça niş alanlara kadar farklı başlıklara odaklanıyordu. 2 günde toplam 132 girişimin sahne aldığı bu etkinlikte girişimcilerin en büyük ilgisi B2B dikeyindeydi ve onu da sağlık dikeyi takip ediyordu. 2 günün genel dağılımı ise şöyle oldu:

  • Havacılık: %3
  • Tarım: %1
  • Otomotiv: %2
  • B2B Yazılım ve Hizmetler: %30
  • Blockchain: %5
  • Tüketim Malları ve Hizmetleri: %9
  • Tüketici Medyası: %7
  • Eğitim: %3
  • Fintech: %6
  • Hükümet: %1
  • Sağlık hizmeti: %28
  • Sanayi: %1
  • Emlak ve İnşaat: %4

Henüz incelemediyseniz dün yayınladığımız S18 Demo Day’in 1. gününde tanıtılan girişimleri inceleyebilir, daha sonra bugünün girişimleriyle geleceğin potansiyel unicornlarına göz atabilirsiniz. Üstelik bugün sahne alan girişimler arasında Kunduz adında Türkiye'den de bir girişim yer alıyor.

Hazırsanız başlıyoruz:

Kunduz

Önce Türkiye'den kabul edilen girişimle başlayalım. Webrazzi Arena 2017'de 3. seçilen Kunduz, yüzlerce eğitmenin bulunduğu platformda sınavlara hazırlanan kişilerin akıllı telefonları aracılığıyla sorular sorup hızlı bir şekilde cevaplarını yine telefonlarına aldıkları bir platform sunuyor. Şimdiye kadar 3 milyon soruya platform üzerinden cevap verilmiş ve Türkiye sonrası ikinci pazar olarak Hindistan hedeflenmiş durumda.

Mental Happy

Yeni işe girdikleri zaman arkadaşlarınıza gönderdiğiniz çiçekler solduysa ve çikolatalar da pek keyif vermemeye başladıysa Mental Happy girişimi tam size göre. Bu girişim sizden aldığı bilgiler doğrultusunda kişiye özel, ilham verici ve anlamlı hediye paketleri hazırlayan bir girişim ve şimdiye kadar 50.000 paket teslimi gerçekleştirmiş bile.

Titan

Şu anda yüzlerce müşterisinden topladığı 10 milyon dolarlık bir fon yöneten Titan, kendini diğer müşteri bazlı fon yönetim hizmetlerinden biraz daha yukarıda konumluyor. Yatırım tezlerini hazırlayan, yöneten ve her detayı şeffaf bir şekilde açıklayan yeni nesil bir varlık yönetimi aracı diyebiliriz.

Kinside

ABD'de her yıl yaklaşık 30 milyar dolar sadece ailelerin çocuk bakımı masraflarına gidiyor.

Kinside, ailelerin talep sürecini yönetme işini otomatize etmeyi hedefliyor ve ailelerin en kolay şekilde yetenekli bakıcılar bulmasnı sağlamayı amaçlıyor. Buna ek olarak Kinside 20'den fazla çalışan firmaları hedefliyor ve bu firmalardan çalışanlarına özel çocuk bakım servisi sunmaları için ikna çalışmaları yürütüyor. Böylece hem firmalar yetenekli isimleri kazanmak için bir koz elde edebili hem de aileler rahat edebilir.

Fixers

Sehayat ve deneyim odaklı bir pazaryeri olarak adlandırabileceğimiz Fixers müşterilerine hiç bir yerde bulamayacakları özel etkinlikler pazarlıyor. İşletme sahipleri tarafından yönetilen sistemde aracı olarak Fixers kazanç sağlıyor ve henüz tek kuruş reklam için harcamadan 8 ayda 7 milyon dolar değerinde etkinlik satışı gerçekleştirilmiş.

64-x

Biyoloji alanında oldukça önemli isimlerin bir arada olduğu bu girişim başka bir şekilde erişilemeyecek ortamlarda çalışan mühendislik harikası organizmalar geliştiriyor.

Papa

Yaşlılarla gençleri bir araya getiren ve bu sayede yaşlıların market alışverişi, taşıma, teknoloji eğitimi ve ev işleri gibi ihtiyaçlarını çözmeyi amaçlayan bu girişim hem iki nesli bir araya getiriyor hem de yaşlıların ihtiyacına çözüm üretiyor. Bu hizmetten faydalanmak için tek seferlik veya aylık abonelik satın alabiliyorsunuz.

Tall Poppy

Mutsuz çalışanlar şirketlere oldukça büyük paraya mal olabiliyor. Bu mutsuzluğun nedenlerinden biri sanal zorbalıklar olabildiği için ve her yerde olabildikleri için güvenlik uzmanı Leigh Honeywell bir yazılım ve eğitim programı geliştirdi. Bu sayede sanal zorbaları tespit etme, cezalandırma, yasal haklarınızı bilme ve bu tür konularla nasıl başa çıkacağınızı öğrenebiliyorsunuz. Yıllık maliyeti ise 150$.

AnchorUSD

Stellar platformu üzerine kurulan ve Stellar ile partner olan AnchorUSD kripto parası, dolara eşit ve güvenilir bir para birimi ihtiyacı dolayısıyla ortaya çıktı. Tether'in güvenilir olmaması dolayısıyla piyasada iyi bir alternatif olmayı amaçlıyorlar.

Ixora

Fotoğraf gerçekliğinde tamamen dijital sahneler üretmek üzerine kurulan Ixora bu teknoloji sayesinde milyonlarca dolar harcanan dizi ve filmlerdeki bazı sahneleri oldukça kısa sürede ve oldukça az maliyetle üretebiliyor. Giderek gelişen teknoloji sayesinde ilerleyen dönemlerde adını daha sık duyabiliriz.

Berbix

Fotoğrafları analiz etmek ve kimlik doğrulaması için kullanmak artık çocuk oyuncağı haline geldi. Geliştirdikleri yazılım ile şirketlerin platformlarına entegre olabilen Berbix ile şirketler uçtan uca güvenlik sistemini kullanmaya hemen başlayabiliyorlar ve her türlü sistem için bu entegrasyon gerçekleştirilebiliyor. Daha önce Airbnb'de dolandırıcılık ve güvenlik biriminde takım liderliği yapmış eski iki yazılımcı tarafından kurulan bu girişimin hedefi yaklaşık 10 milyar dolarlık bir pazarı yakalamak.

Dataform

Dataform, ekiplerin veritabanında SQL tabanlı veri analizleri yapmasını ve yönetmesini kolaylaştıran bir platformdur. Özellikle veritabanı ile ilgilenen çalışanlar zamanının %80'ini analizler yapabilmek için verileri organize etmek ve hazırlamak için harcarken bu araç ile süreci otomatize edebilecekler.

CB Therapeutics

Bu girişimin ekibi bir yap-bozun parçaları gibi bir birini tamamlamayı başarmış. Tedaviye yakın olduğunu farkeden, bunu nasıl daha uygun bir maliyetle üretebileceğini bulan ve en iyi şekilde nasıl pazarlayacağını eski tecrübelerine göre söyleyebilen kurucu ortaklar şu anda cannabinoid sayesinde epilepsi ve diğer kronik rahatsızlıklar için mucize bir tedavi geliştiriyor.

RevenueCat

Sizlerle daha önce de paylaştığımız RevenueCat, mobil uygulama geliştiricilerinin uygulama içi aboneliklerini takip ve analiz edebildikleri bir araç ve tek yapmaları gereken şey sunulan API’yi uygulamalarına bağlamaları.

HeyDoctor

Online bir reçete hazırlama platformu olan HeyDoctor, saç ekimi, doğum kontrolü ve idrar yolu enefeksiyonu gibi alanlarda reçeteler hazırlayabiliyor. Geçtiğimiz 6 ay içinde 125 bin ziyretçi reçete talebinde bulundu ve geçtiğimiz ay platform 105 bin dolar kazanarak bir önceki aya göre %22 büyüme gösterdi.

Anima App

YO uygulaması kurucusu Or Arbel, tasarımları koda dönüştüren aracı Anima ile sektördeki önemli bir alana yeni bir oyuncu olarak giriyor. Anima, popüler tasarım uygulaması Sketch için bir dizi eklenti geliştiriyor ve bu araçlar bir dizi talebi karşılayıyor. Auto-Layout, responsive arayüzler çıkarıyor, Launchpad, Sketch tasarımlarınızı HTML olarak çıkarıyor.

ShopWith

Fenomenleri hayranlarıyla berabaer sanal bir alışverişe çıkaran ShopWith hayranı olduğu moda ikonlarının yardımıyla bu uygulama aracılığıyla alışveriş sürecini tamamlayabiliyor.

ZiffyHomes

ABD'de giderek popülerleşen ortak yaşam modelini Hindistanlı gençlere uyarlayan ZiffyHomes dayalı döşeli evleri ortak kullanım için kiralıyor. Şu anda Hindistan'da 2ooo'den fazla gence hizmet veren bu girişim 3 ayrı şehirden yıllık 2.2 milyon dolarlık gelir elde ediyor.

Reformer Therapeutics

Reformer Therapeutics, şu anda en çok meme kanserine üzerinde duran ve bunun yanında bir çok farklı hastalık için ilaç geliştiriyor. Meme kanseri için geliştirilen ilacın adı Reformer 1 ve bu ilaç kanserin yayılmasına neden olan hücrelerin yayılmasını engelliyor. FDA onayını alan bu ilaç için son çalışmalar devam ediyor.

Ajaib

Endonezya bir çok açıdan değişiyor ve bireysel yatırımcılar için de cazibe merkezi haline geliyor. Bireysel olarak oraya gidip yatırım yapmak bireysel yatırımcılar için pek sağlıklı olmayabilir bu nedenle bireysel yatırımcılar için zenginlik yönetim yapan Ajaib platformuna giriş yapabilirler.

Emojer

Emojer uygulaması, gerçek fotoğrafları birer hareketli emojiye dönüştürüyor. Şirketin yazılımı vücut parçalarını tespit ederek derin öğrenme teknikleriyle oldukça eğlenceli animasyonlara çevirmenize olanak sağlıyor.

Snark AI

Snark AI, şirketlerin kullanmadıkları GPU'larını kiralamalarına olanak sağlayan bir yapay zeka platformudur. Snark'ın yaklaşımı görünüşe göre sadece şirketlere ek gelir getirmekle kalmayacak. Bu yaklaşım sayesinde derin öğrenme algoritmaları çok daha hızlı çalışabilecek. Girişim, şu anda 5 şirketin araştırmalarını hızlandırmak için kendi yazılımlarını kullandığını belirtiyor.

Scanwell Health

İdrar yolu enfeksiyonları oldukça rahatsız edici ve hızlı ilerleyen hastalıklardır. Geçtiğimiz ay ortaya çıkan Scanwell Health ilk defa FDA onaylı bir evde kullanılabilen test hazırladı ve satışa çıktı. Bu test sayesinde testleri evinizde yapabiliyorsunuz. Test ürününün kendisi 5$ gibi bir maliyete sahipken doktor danışmanlığı hizmeti talep ederseniz ekstra 25$ daha ödemeniz gerekiyor.

Grin

ABD'de başlayan scooter kiralama girişimi çılgınlığı Latin Amerika'ya taşınıyor. Mexico City merkezli Grin, ABD merkezli girişimler gibi kullan-bırak scooter girişimini yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Aralarında Sina Ventures, Liquid2 Ventures, 500 Startups, Monashees gibi isimlerin bulunduğu yatırımcılarla yatırım görüşmeleri devam ediyor.

Mutiny

Mutiny, müşterilerine her ziyaretçiye özel mesaj gösterme ve özelleştirme imkanı sağlayan bir girişim. Şu anda hitap ettiği pazarın yaklaşık 5 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

LemonBox

LemonBox, Çinli tüketicilerin ABD merkezli sağlık ürünlerini uygun fiyatlarla satın almasını sağlayan bir girişimdir. Şu anda, Çinli tüketiciler LemonBox markalı günlük vitamin paketlerini satın alabiliyor. İlerleyen dönemlerde amaç anne ve bebek gibi alanlar da dahil olmak üzere daha spesifik dikeylere yayılmaktır.

Osh’s Affordable Pharmaceuticals

Osh’s Affordable Pharmaceuticals, doktorları ve hastaları düşük maliyetli ilaçlarla birleştiren, kamu yararı gözeten bir şirketidir. Şirket nadir görülen hastalıklar için ilaçlara erişim engellerini azaltmak istiyor. Üç hafta önce şirket Wilson Hastalığını tedavi etmek için bir ilaç geliştirdi. İlaca daha önce Brezilya, Hindistan veya Kanada'dan erişim yoktu.

Ubits

Ubits, liderlik, satış ve Microsoft Excel gibi konularda İspanyolca eğitim paketleri satan bir girişim. Şu anda, dünyanın en yaygın ikinci dili olan İspanyolca'da iyi bir seçenek bulunmuyor olması onları eşsiz kılıyor. Ubits 80 çevrimiçi kursta şu anda 1000 eğitim videosuna sahiptir.

Incentiveai

Kripto para projeleri, kötü niyetli kişiler tarafından akılalmaz yöntemlerle kötüye kullanılabilir ve hatta geliştiricilerinin bile haberi olmadan bunu yapabilirler. Bu girişim, yapay zeka simülasyonları aracılığıyla olası senaryoları işleyip geliştiricilere projelerini hem güvenlik hem de kötüye kullanım açısından iyileştirmelerini sağlıyor.

Toybox

Tasarımcılarla geliştiriciler arasında bir iletişim ve düzenleme platformu olarak hizmet veren Toybox, tasarımcıların değişikliklerini CSS olarak kayıt ederek yazılımcıların değişiklikleri süper hızlı şekilde yapmasına olanak sağlıyor.

The Good Food Institute

Mevcut sistem daha fazla et üretebilmek için bozuldu. Kar amacı gütmeyen "et alternatifi ve temiz et odaklı" ilerleyen Good Food Institute, bitki bazlı girişimler ve temiz et sektörü için bir düşünce kuruluşu ve hızlandırıcı olarak hizmet veriyor. Ülke çapında kolejler için müfredat tasarlayan bu kuruluş şu anda ekosisteminde 350 girişimciyi barındırıyor.

And Comfort

ABD'de kadınların büyük bölümü büyük beden kategorisinde giyim alışverişi yaparken seçenekler onlar için oldukça kısıtlı kalıyor. Bu nedenle ortaya çıkan And Comfort, büyük beden giyen kadınlar için özel, minimalist tasarımlar üretiyor ve bu yeni marka ile kadınların bulamadıkları kıyafet problemini çözmeyi amaçlıyor. Oldukça kısa süre önce piyasaya çıktığı halde şimdiden

Bot M.D.

Gelişen sağlık sektörü doktorlar için de bilgiye erişimi biraz zorlaştırabiliyor çünkü her geçen saniye üretilen yeni bir makale, ortaya çıkan yeni bir vaka gelişime neden oluyor. Bu amaçla geliştirilen Bot M.D. doktorlara özel bir asistan olarak hizmet veriyor ve bilgiye erişimlerini kolaştırıyor.

OKCredit

OKCredit Hindistan'daki küçük ve orta ölçekli işletmelere - ki bunlar dünyanın en büyük KOBİ'leri oluyor - her yıl 500 milyar dolarlık tüketici kredisi verilmesine yardımcı oluyor. Özellikle muhasebe yükünü azaltan bu girişim halihazırda 15.000 işletmeye hizmet veriyor.

Emptor

Emptor, hastanelerin ve kliniklerin en az satın alınan servis sağlayıcılarını tanımasına ve 100 binden fazla yerel ve ulusal tedarikçi arasında daha iyi olanları bulmasına yardımcı olur.

Dinesafe

Basitçe Dinesafe, gıda zehirlenmesinin ve gıda kaynaklı salgınların tarihe karışmasını amaçlıyor. Gıda kaynaklı hastalıklar 48 milyon insanı etkiliyor ve her yıl yalnızca ABD'de yaklaşık 3.000 insanı öldürüyor. Şu anda 25.000 abonesi bulunan şirket, kurumsal müşterilerine ve 280 kamu sağlığı kuruluşuna veri hizmetleri, gözetim, kıyaslama ve sektör analizleri sunmaktadır.

Modern Treasury

Eski usul ödeme yöntemleri kullanan şirketlere yeni nesil ödeme yöntemleri sunan Modern Treasury, şirketlere hem zaman hem de para kazandırıyor.

Leena AI

Şirketlerin çalışanlarına daha hızlı hizmet verebilmek için chatbotu geliştiren Leena AI, Slack ve Facebook Workplaces ile entegre çalışabiliyor.

Abacus Protocol

Abacus Protocol, herhangi bir şirketin müşterilerine, SEC kayıt muafiyetlerini ve menkul kıymet kısıtlamalarını tanımak gibi (hem mallar, hem de borçlar gibi) hem makul hem de zararsız varlıklarını belirleme ve uyumluluk taleplerini otomatikleştirme olanağı tanır.

HappiLabs

HappiLabs biyoteknoloji ve beyin araştırmalarından robotik konulara uzanan sanal bir laboratuvar yöneticisidir. Zaten ülke genelinde 26 laboratuvar ile çalışarak onların temel ihtiyaçlarını yönetiyor ve bu alanda bütün laboratuvarlara hizmet vermeyi amaçlıyor.

Federacy

Büyük şirketler düzenli olarak açık bulan kişileri ödüllendiriyorlar. Federacy, en küçük şirketlerin bile bug ödüllendirme sistemi kullanabilmesini amaçlayan bir girişim ve şirketler bu yazılım sayesinde sistemlerinde ödül programları kurabiliyor.

College Pulse

Yeni nesil soru cevaplamayı seviyor ve şirketler de bunu bildiği için onlara soru sordukları işleri satmayı seviyor. College Pulse, üniversitelerdeki öğrencileri para ile motive ederek her türlü sorulara ve analizlere cevap bulamay çalışıyor.

Medinas Health

765 milyar dolarlık sağlık alanındaki bakım sorunuyla mücadele Medinas Health, hastanelere kullanılmış ve gereksiz tıbbi ekipmanlarını ve malzemelerini yeniden satabilmeleri için bir platform sağlıyor. Şirket, sağlık kuruluşlarının ekipman satın almasına ve satmasına yardımcı olmak için kurduğu pazar yeri için şimdiden 1 milyon dolar yatırım almayı başardı.

OpenPhone

Tek bir telefon üzerinden birden fazla numaraya sahip olabilirsiniz. OpenPhone uygulamasını indirdikten sonra aylık 9.9$ ödeyerek ikinci telefon numaranızı alabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Üstelik ikinci bir telefona ihtiyaç duymadan.

iLabService

iLabService, Çin merkezli bir laboratuvar izleme, yönetim ve otomasyon servisidir. Laboratuvar ekipmanlarını izlemek ve yanlış bir şey olduğunda sizi uyarmak için sensörler kullanıyorlar ve şu anda 1500 adet ekipman takip ediyorlar.

Splish

Sosyal medyada arkadaşlar arasında yeni bir bağ kurmayı amaçlayan Splish, 1-5 sn arası videoları bir döngüye alıyor ve yayınlıyor. Dilerseniz fotoğraf da yükleyebiliyorsunuz fakat onu da hareketlendirmek için bir şeyler yapmanız gerekiyor. Yani hiç bir şey eskisi gibi kalmayacak.

CowryWise

CowryWise, algoritmik olarak Afrikalılara yatırım fonlarını daha iyi yönetmelerini sunmayı amaçlayan bir girişimdir. ABD'de oldukça popülerleşen bu uygulamayı Afrikaya'da getirmeye çalışan CowryWise ceza olmadan yatırımlara ek %10-15 kazandırmayı amaçlıyor.

Radix Labs

Radix Labs, laboratuvarlar için işletim sistemi olmak istiyor. Laboratuar ekipmanlarının ağ bağlantılı bir şekilde düzenlenmesi, araştırma ve geliştirme üzerinde dramatik bir etkiye sahip olabilir. Eskiden olduğu gibi her ekipman ayrı ayrı programlanmak zorunda değil, tek bir ağ üzerinde bu donanımlar programlanıp yönetilirse verimlilik bir kaç kat artabilir.

Kyte

Hindistan merkezli bu girişim her yıl gönderilen milyonlarca istenmeyen mesajın zaman ve para kaybına neden olmasını engellemek istiyor. Yapay zeka destekli bir sms gelen kutusu olmayı amaçlayan Kyte kullanıcılarına akıllı bir sms yönetimi sunuyor.

Hypcloud

Hypcloud, Almanya'da gayrimenkul geliştirme finansmanı platformu olarak hizmet veriyor. Web tabanlı yazılımı kullanarak, müşteriler daha iyi koşullar elde etmek için aynı anda 5 bankayla pazarlık yapabilirler.

Miru

Miru, kullanıcıların evlerinde herhangi bir mobilyanın nasıl görüneceğini gösteren bir AR uygulamasıdır. Herhangi bir sitede yer alan tasarım mobilyayı çekerek kendi sistemine entegre edebiliyor ve böylece siz de evinizde nasıl duracağını görebiliyorsunuz. Geliştirilen yazılım bu işlemi yaparken evinizin haritasını çıkarabildiği için boyama ve yer kaplama gibi hizmetler de ilerde sağlanabilir.

Klarity

Yapay zeka ve doğal dil işleme yöntemleri ile sözleşmeleri analiz eden ve inceleme süreçlerini otomatikleştiren bu girişim avukatlara oldukça büyük bir zaman kazandırmayı amaçlıyor.

SF17 Therapeutics

Hassas ilaç geliştirme Simpatica Medicine'nin kurucu ekibi, hayatı tehdit eden koşullar için pediatrik romatologların izlenmesini sağlayan hassas bir ilaç analiz platformu olan SF17 Therapeutics ile geri döndü. Bu teknoloji, pediatristlerin doğru tedavi rejimi olan hastalarla eşleşmesini veya bir tedavi yöntemi çalışmazsa rejim değişikliklerini mümkün kılmayı amaçlıyor.

Outvote

Standartlaşmış seçim kampanyası yönetim şekillerini değiştirmeyi amaçlayan Outvote, insanların oy kullanmalarını hatırlatma, arkadaşlarına bildirim göndermesine kadar bir çok farklı yöntemle seçim kampanyalarını daha kişisel hale getirmeyi amaçlıyor.

Curebase

Klinik çalışmalarını, işe alım süreçlerini, test aşamalarını ve daha bir çok klinik süreci otomatikleştiren Curebase, şirketlerin ilaç deneme süreçlerini ve düzinelerce lokasyonda düzenlenen çalışmaların lojistik kabusa dönüşmesini önlemeyi amaçlıyor.

OneGraph

OneGraph, dünya çapındaki bütün SaaS API'lerini bağlamayı ve müşterilerine entegrasyonları mümkün olduğunca hızlı bir şekilde oluşturmalarına yardımcı olmayı amaçlayan bir GraphQL hizmetidir. OneGraph; Stripe, Salesforce, GitHub gibi birkaç düzine API'dan daha fazlasını desteklemektedir.

DreamCraft

Oyun modellemesi yapan kişiler genelde kendi oyunlarına sahip olamıyorlar çünkü yeterli kod bilgisi ve pazarlama yeteneğine sahip olamıyorlar. DreamCraft platformu oyun modellemesi yapanlara gelirin %70'ini vererek kod yazmadan oyun geliştirme ve pazarlama imkanı sunuyor.

Sparkswap

Eşler arası swapları gerçekleştirmek için Lightning Network'ü kullanan SparkSwap, bir exchange üzerinde varlık yatırmaksızın Bitcoin ve Litecoin gibi kripto parala çiftlerininin ticaretini yapabilmek için yeni bir yol geliştirmeye çalışıyor.

ExceptionAlly

African American woman with her son prepare for Easter

ExceptionAlly, ebeveynlerin, otizmden Down Sendromuna kadar, özel ihtiyaçları olan çocukların bakım ve eğitim gibi tüm ihtiçaylarını anlama, organize etme ve iletişim kurmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Eğitim planlamasının ötesinde, ExceptionAlly, genellikle ebeveynlere yılda 10,000 dolara mal olan maliyetli mali ve sağlık planlama uzmanlarını da bu platform aracılığıyla sağlamayı amaçlıyor.

Hem çocukların ihtiyaçları daha profesyonel bir şekilde giderilirken aynı zamanda ebeveynler çok daha uygun maliyetlerle profesyonel hizmet almanın rahatlığını yaşayabilecekler.


Her iki yazıyı da baştan sona kadar okumayı başardıysanız gerçekten büyük bir alkışı hakettiniz demektir. Hızlıca ekrandan uzaklaşıp kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Hayallerinize bir adım daha yaklaşmış olabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.