Y Combinator’un S18 Demo Day'in 1. gününde tanıtılan 63 girişim

Y Combinator’un S18 Demo Day'in 1. gününde tanıtılan 63 girişim

Y Combinator'un geçtiğimiz gün Mountain View'da bulunan Bilgisayar Tarihi Müzesi'de düzenlediği YC Summer 2018 etkinliğinde birbirinden ilginç alanlara değinen 63 girişim kendini tanıtma fırsatı yakaladı ve bunların bir kısmı oldukça yeni girişimlerdi.

Deterjan aboneliğinden laboratuvarda yetiştirilen palmiye yağına kadar bir çok farklı girişimin tanıtıldığı etkinlikte B2B yazılım ve hizmet sunan girişimlerin oranı %30, sağlık hizmetleri %28, tüketiciye yönelik direkt hizmet ve ürünler %9, tüketiciye yönelik medya girişimleri %7 ve blockchain tabanlı girişimler %5 gibi bir yer kapsıyordu.

Her ne kadar YC'nin daha fazla kadın girişimci görmek için çabaladığı bilinse de bu sene düzenlenen etkinlikteki kadın girişimcilerin oranı %1 düşerek %15'e geriledi.

Bu şirketlerden herhangi biri unicorn olabilecek mi, şirketler çalışma hayatlarına bir kaç yıl sonra da devam edecek mi gibi sorular kafalarda dolanmaya devam ededursun gelin bir YC S18 girişim listesinin tamamına beraber bakalım. Biraz uzun süreceği için rahat bir yere geçip kahvenizi hazırladığınızdan emin olun.

Public Recreation

Public Recreation kurucuları antrenmanları dışarı taşımayı amaçlayan bu girişimleriyle şehirlerin farklı bölgelerine kurdukları pop-up çalışma ortamları ve kilitli dolaplarla her yerde spor imkanı sunuyorlar. Aylık 50$ gibi bir abonelik modeliyle bu alanlardan ve hizmetlerden yararlanabilir ve her ay sınırsız derse katılma şansı elde edebilirsiniz.

BlueCargo

Limanlardaki konteyner yönetimini optimize etmek amacıyla kurulan BlueCargo konteynerlerin limanda yerleşimini yönetiyor diyebiliriz. Her konteynerin limanda yerleştirilmesi için yaklaşık 30$ gibi bir maliyet çıkarken yapılan taşıma hareketlerinin %50 oranında gereksiz olduğu ortaya çıkmış. Bu da yıllık yaklaşık 20 milyar dolarlık bir paranın boşa harcanması demek. BlueCargo'nun amacı makine öğrenmesi teknolojisi ile bu paranın boşa gitmesini önlemek. Fransa'da ücretli anlaştıkları bir limanda çalışmaya başlayan BlueCargo dünya çevresinde 3 limanda daha testler yapıyor ve dünyanın en büyük limanlarından biri olan Long Beach, California limanı ile de anlaşma aşamasında oldukları biliniyor.

HoneyLove

HoneyLove, geleneksel korseleri daha uygun fiyatlı, kaliteli ve işe yarar hale getirmeyi amaçalayan bir girişim.

89$ değerindeki bu ürün, üniformalarda kullanılan ve bükülmeyi önleyen bir ek sayesinde korsenin bir yerde toplanmasını engelliyor ve kullandığı yumuşak kumaş sayesinde de bu esnek kemiğe benzer maddenin rahatsız etmesini engelliyor. Ürün şimdiden 500 bin dolar değerinde satış yaptı bile.

C16 Biosciences

C16 Biosciences, dünya çapında oldukça fazla kullanılan ve bu kullanımlar dolayısıyla çok fazla sera gazı salınımına neden olan palmiye yağına alternatif olarak laboratuvarda geliştirdikleri palmiye yağıyla çözüm olmayı amaçlıyor. Yapılan anlaşmalarla bir kaç firmaya yıllık 1.2 milyar dolar değerindeki maya ile laboratuvarda üretilen palm yağı satışı yapılmaya başlanmış.

Kobo360

Nijeryalı girişimcilerin kurduğu Kobo360, Nijerya'da taşımacılığın Uber'i olmayı amaçlıyorlar. Şimdiden 1.3 milyon dolarlık yatırımı banka hesabına almayı başarmış olan Kobo360 sadece taşımacılığın Uber'i olmakla yetinmek istemiyor. Bunun yanında kurduğu Kobo Wealth Investment Network (KoboWIN) ile dışardan yatırımcıların paralarını 60 aylık vadeler ile kar payı da alarak değerlendirebilecekleri bir sistem de bulunuyor.

JetLenses

JetLenses, büyük kontakt lenslere odaklanmış e-ticaret sitelerinin ve diğer büyük platformların lens satış süreçlerini kolaylaştırmak ve bu sayede maliyetleri düşürmeyi amaçlıyor. Öneğin, reçete ile satılan bir üründe reçetenin doktora direkt olarak faks ile iletilmesi ve doğrulanması süreçlerini otomatikleştirerek hız ve maliey açısından kazanç elde etmeyi amaçlıyor.

Higia

Higia, meme içindeki termal paternleri izleyerek, kadınlarda meme kanserinin tespit etmek için daha efektif bir yöntem geliştiriyor. Şirketin EVA adı verilen giyilebilir cihazı, herhangi bir spor sütyeninin altına yerleştirilebilir ve mevcut tarama tekniklerinin ele almadığı yöntemleri de kullanarak erken meme kanseri teşhisi sağlıyor. Şirket şu anda Meksika'da 5,000 adet sattı ve bunları 2018 sonbaharında göndermeye başlamayı hedefliyor.

CSPA

Crunchyroll'in kurucusu ve baş yazılımcısı James Lin, yazılımcı işe alırken o kadar zorluk yaşamış ki bu sorunları başka şirketlerin de yaşamasını önlemek amacıyla hem teorik hem de pratik detaylar içeren bir dizi test hazırladılar ve bunu şirketlere hizmet olarak sunuyorlar. CSPA, öğrencilerin sınava girmek ve sonuçlarını 60'dan fazla şirektle otomatik olarak paylaşmak için para ödedikleri bir sınav sistemi ve bu 60 şirket şu anda bu test sonuçlarını ciddi anlamda dikkate alıyor.

Sterblue

Sterblue, halihazırda kullanılan insansız araçlar aracılığıyla büyük bir yapıyı dışardan izleyen veya ikinci defa bir göz atılması gereken devasa yapıyı inceleyebilen ve anormallikleri tanımlayabilen bir Fransız drone yazılımıdır.

Bu girişim ilk olarak büyük güç hatları ve rüzgar türbinleri inceleyerek işlerini çok daha hızlı yapmalarını ve insan hatasını daha aza indirgemek için basit yollar izleyerek çözümler üretmeye odaklanmış durumda.

Cambridge Glycoscience

Cambridge Glycoscience, şeker yerine geçebilecek bir ürün geliştiriyor ve bu ürün sayesinde şeker içermeyen, tüketicilerin anlayamayacağı şekilde tatlılığı bulunan ürünlerin üretilmesini daha az maliyetli hale getirmeyi amaçlıyor.

Patentli ürünleri sayesinde şirketler kendi tatlandırıcılarının yerine geçebilecek yedek ürünü geliştirebilecek ve kullanabilecekler. Şimdiden Haribo dahil beş büyük şirket ile ön anlaşmalar yapılmış bile.

Togg

Yingzhe Fu, Berkeley'den mezun olduğundan beri kendi evi için otomasyon ve algılama sistemleri geliştiriyor ve son girişimi Togg şu anda USA'de sekiz adet destekli yaşam merkezine kurulmuş durumda. Hasta bakıcılarının hastaların rutinlerini kaçırmamaları ve acil durumları daha iyi gözlemlemesi için Togg kullanılıyor.

Çin ve Japonya başta olmak üzere artan evde bakım ihtiyacı, bu ürünün geleceğinin oldukça parlak olduğunu gösteriyor.

AskMyClass

Evler gibi okullar da Google Home ve Alexa gibi asistanları kullanmaya başlıyor. Öğretmenler için geliştirilen ve şu anda 436 sınıf sayısına ulaşan AskMyClass, hocaların yönlendirmeleri ile öğrencilere testler yapabilir, bir şeyleri tekrar ettirebilir ve hoca için notlar tutabilir.

Skydrop

Bağımsız sürücülerden oluşan bir ağ sayesinde Latin Amerika'da e-ticaretin daha kolay yapılmasını amaçlayan Skydrop, yeni dünyaya uygum sağlayan bir lojistik hizmeti diyebiliriz. Şirketler Skydrop eklentisini sitelerine kurarak süreci Skydrop'un yönetmesine izin veriyor. Tahmini taşıma süresini hesaplayan, iadeleri yöneten ve sipariş için etiketi hazırlayan-basan sistem sayesinde nakliye maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyor.

Cytera CellWorks

Hücre yetiştirme otomasyonu sayesinde sözde "temiz et" sektöründe bir devrim yaratmayı amaçlayan Cytera CellWorks aslında laboratuvar otomasyonu için kurulmuş bir girişim. Müşterileri en çok hücre kültürlerinin otomasyonu ürününe ilgi gösterine ismini de bu şekilde değiştirmiş ve bu alanda ilerlemeye karar vermişler.

JITX

Şu anda geliştirilen tüm devre kartları yetenekli mühendisler tarafıdan manuel olarak tasarlanıyor. JITX, geliştirdiği yapay zeka tekolojisi sayesinde devre kartları otomatik olarak tasarlanabiliyor. Bu da donanım şirketlerine hem zaman hem de para kazandırmak anlamına geliyor.

Names & Faces

Yeni bir sosyal ağ veya iş platformu olmadığını net olarak belirten Names & Faces, şirketlere çalışan dizinini sunmayı amaçlayan bir girişim. Büyüyen her şirketin en büyük problemi, kimin kim olduğunu bilememek. Stajyerden CEO'ya kadar herkesin dizini burada ve hakkında bilmeniz gereken her şey yer alıyor. Tam da bu nedenle L’Oreal, Uber ve FedEx dahil 100'den fazla şirket bu ürünü kullanmaya başlamış durumda.

Buttermilk

Buttermilk, sadece sıcak su ekleyerek pişirilebilen, düşük fiyatlı çeşitli Hint yemekleri sunan bir girişim. Seattle'da kurulan Buttermilk, 2017 yılında yerel pazara sunuldu ve ürünlerini ülke çapında satacak şekilde büyüdü.

Send Reality

Ev satışında gerçek üç boyutlu görüntüler görmek herkesin isteyeceği bir şeydir. Send Reality, profesyonel fotoğrafçılar göndererek özel uygulamasının yüklü olduğu iPad ile yüzlerce fotoğrafını çektiriyor ve sonrasında bu fotoğraflar yazılımda birleştirilerek üç boyutlu bir görüntü elde ediliyor. Direkt olarak emlakçıları hedefleyen bu girişim şu anda evin büyüklüğüne göre 500-800 dolar arasında bir maliyet çıkarıyor.

İlerleyen dönemlerde emlakçılar kendi telefonlarıyla bu işlemi tamamlayabilecek ve daha az maliyetle 3D modele sahip olabilecekler.

Allotrope Medical

Allotrope Medical, cerrahların kritik doku yapılarını tanımlamasına ve fonksiyonel olmayan ürolojik ve gastrointestinal sorunları ayırt etmesine olanak tanıyan düz kaslar için bir elektriksel uyarı teknolojisi geliştirmiştir. Houston merkezli şirket, ilk olarak cerrahi sırasında idrar yoluna yönelik yaralanma oranını azaltmaya odaklanmış durumda.

2019'da piyasaya çıkarılması hedeflenen bu ürün ile sadece Amerika'da yapılan 3 milyon ameliyatta meydana gelen yaralanmalar dolayısıyla ortaya çıkan 3.2 milyar dolarlık bir kaybın önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Augmented Radar Imaging

Augmented Radar Imaging, sürücüsüz araç kazalarına neden olan sorunları ele almak istiyor. Şirket şu anda mevcut radar teknolojileri için iki problemi çözmeyi amaçlıyor: sabit nesneleri algılamak ve yanlış alarmları önlemek.

Radyo mühendisleri, fizikçiler ve veri bilimcilerden oluşan bir ekiple ARI, Camdar adı verilen ve 3 boyutlu uzamsal görüntüleme ve hız verisi sağlayan sağlam bir görüş açılı radar sistemi kurdu. GPS'den 300 kat doğru olan bu sistem her otonom araçta ortalama 5 radar birimi olduğu düşünülürse yaklaşık 100 milyar dolarlık bir pazara göz dikmiş diyebiliriz.

Canary Technologies

Canary Technologies kurucuları, otelcilik sektöründe çalışmış ve mevcut yazılımların korkunç olduğuna karar vermişler. Çevirimdışı rezervasyonları yönetmek için geliştirdikleri sistem ile otellerin kullandıkları sistemleri parça parça değiştirmeyi amaçlıyorlar. Otellerin bir bölümünün hala kağıt kullandığı düşünülecek olursa hayat kurtaran bir yazılım ile bu sorunları çözmeyi amaçlıyorlar diyebiliriz.

Qurasense

"Teşhis adet pedi" adı verilen bu yeni ürün, pedin ortasına yerleştirilen şerit kan toplama, veriye dönüştürme ve bunu akıllı telefonda gösterme gibi özelliklere sahip. Daha sonra ihtiyaç durumunda bu şerit teşhis için gönderilebiliyor.

Şimdiye kadar 500 kadın ile test edilen bu ürün aylık 25$ olan abonelik modeli ile çalışacak ve düzenli olarak 14 onaylı test ve cinsel yollarla bulunan hastalık için 2 test gerçekleştirecek. Qurasense, rahimağzı kanser taraması için Stanford Medicine ile birlikte çalışıyor.

Inokyo

Bağımsız bir Amazon GO olmayı hedefleyen Inokyo, geliştirdiği teknoloji sayesinde mağazadan ne aldığınızı kameralar aracılığıyla takip ediyor ve çıkıştaki cihaza telefonunuzdan basit bir QR okutarak ödeme yapmanıza imkan sağlıyor.

Şu anda Mountain View’da Castro Caddesi’nde bulunan ve bir dizi atıştırmalık, protein tozu ve banyo ürünleri satılan pilot bölgede hemen ürünü deneyebilirsiniz.

Tenderd

Tenderd, Dubai merkezli ve tüm Orta Doğru ve Kuzey Afrika ülkelerine ağır iş makinaları kiralayan bir girişim. Bir başka deyişle ağır iş makinelerinin Uber'i diyebiliriz. Ailesinin acil bir durumu üzerine San Francisco'dan dönen ve aile işlerinin başına geçen girişimci bu işin oldukça karlı ve bölge için zorlayıcı olduğunu görünce böyle bir girişim başlatmış.

Momentus

Momentus, uzay uçuşu için geliştirdiği roketinin itici gücü olarak kimyasallar yerine suyu kullanan bir girişim. Diğer yakıtlara göre bolca bulunması ve dünya dışında ucuç için çok daha verimli olması şirketin bu teknolojisini oldukça çekici hale getiriyor.

Spero Foods

Hayvansal gıdalar yerine alternatifler üreten şirketler kervanına katılan Spero Foods da gıda endüstrisini dönüştürmeyi amaçlıyor. Kucu Phaedra Randolph, bitki bazlı bir diyete geçişin faydalarını bizzat deneyimledikten sonra şirketi kurmuş. Hayvansal gıdaların yerini almayı amaçlayan tüm girişimler genelde tat konusunda hüsrana uğradığı için Randolph, arkada biyoteknoloji ve yazılım mühendisliğini kullanarak bu sorunun üstesinden gelmeye çalışıyor.

InkHunter

InkHunter bir artırılmış gerçeklik dövme deneme uygulaması. Uygulama sayesinde bir dövme sanatçısı ile rezervasyon yaptırmadan önce, bir dövmenin cildinizde nasıl görüneceğini görebiliyorsunuz. Uygulamayı kullanmak için dövme yaptırmak istediğiniz yere bir kalem ile bir kaç nokta atarak orada dövmenizin görünmesini sağlayabiliyorsunuz ve tabi ki dilerseniz bunu paylaşabilir, arkadaşlarınızdan görüş alabilirsiniz.

FREY

Sadece kadınlar çamaşır yıkar mitinin üstesinden gelmeyi amaçlayan Frey abonelik bazlı çalışan ve erkeklere odaklanmış bir deterjan gönderim girişimi diyebiliriz. Şu anda her ay %20 oranında büyümeye devam ediyorlar. Her ay gönderdikleri leke çıkarıcılar, yağlar ve deterjanlar ile erkekleri bu alanda daha aktif hale getirmeyi amaçlıyorlar.

Aalo

Eski Toyota mühendisi Sejun Park tarafından IKEA'ya bir tepki olarak kurulan bu girişim herkesin bir mobilya tasarımcısına dönüşebilmesini sağlıyor. Kendi tasarımlarınızı yapabilir ve yine IKEA ürünleri gibi evinize gelen tasarımlarınızı kendiniz birleştirerek kendi tasarımlarınızın keyfini sonuna kadar çıkarabiliyorsunuz.

Demonpore

Halcyon Molecular'ın kurucusu, 70 bilim adamı ve mühendisten oluşan bir ekiple Demonpore, molekülün “hemen hemen her türünü” insan sağlığına uygun olarak ölçebilen evrensel bir biyomoleküler sensör geliştiriyor. Var olan nanoporlar şu anda hücreyle aynı boyutta olduğu zaman işlevini görebiliyor ki bu da çok sınırlı sayıda DNA için mümkün oluyor. Demonpore ise boyut değiştirerek kendini tüm moleküller için uygun hale getirebiliyor.

Savvy

Savvy, bir şirketin tüm bulut uygulamalarını tek bir arayüzde bir araya getirerek kullanıcılarına sunmayı amaçlıyor. “Savvy, iş uygulamalarınız arasındaki yapıştırıcıdır.” diyor kurucu ortaklardan Jeremy. Örneğin müşterilerinizden birinden aldığınız bir mail üzerine bu müşterinin kim olduğu, daha önce ne konuştuğunuz, onun ve şirketi ile alakalı tüm detayları tek bir yerde görebilir, diğer çalışanlarla ne yazıştığını bile görebilir ve buna göre dönüş yapabilirsiniz.

Cloud Workout

WWDC Workout with Kayla Itsines

Twitch kullanmak, dünyadaki en aktif fiziksel deneyim olmayabilir, ancak Cloud Workout sitenin iş modelini alıp kendi alanında bir fitness imparatorluğu inşa etmek, spor eğitmenleri ve ilgili kişileri bir araya getirmek için kullanmak istiyor. Fitnes özelinde Twitch diyebiliriz.

Synvivia

Genetiği değiştirilmiş organizmalar ve yapay zeka çağımızın en önemli başlıkları fakat bir araya geldikleri zaman korkutucu olabilirler. Arasında DARPA'nın da bulunduğu hibelerle kurulan Synvivia, genetiği değiştirilmiş organizmaların kontrol altında tutulması için teknoloji geliştiriyor. Bir başka deyişle genetiği değiştirilen organizmaların belirli büyüklüğe ve zamana kadar yaşamalarına izin veriyor.

RealtyBits

Gayrimenkul piyasası için blockchain tabanlı kripto para üreten bu girişim dünyanın dört bir yanında gayrimenkule yatırım yapmak isteyen kişiler için bir platform sunuyor. Hem işlem maliyetlerini düşürmek hem de fon yaratmak için oldukça etkili bir yöntem. Şu anda 10 milyar dolarlık bir piyasaya hitap ettiği tahmin ediliyor.

#ME

Highrise sanal topluluğunu bir adım daha ileri götüren #ME, kullanıcıların gerçek zamanlı oyunlar ve deneyimler yoluyla arkadaşlarını ve sanal insanları etkileyebildiği avatar tabanlı bir sosyal ağdır. #ME'nin evrimleştiği orijinal önyüklemeli sosyal medya avatar oyunu, satışları 5 milyon dolara ulaştı ve 3 milyonu aşkın kayıtlı kullanıcıya ulaştı.

Şirketin baş yöneticisi Anton Bernstein “Highrise'dan öğrendiğimiz her şeyi alıp daha iyi bir yer inşa ediyoruz” diyor. “Sonraki Facebook sanal bir dünya olacak ve 30 gün önce yayına aldık."

Grabb-It

Otomobilin arka camlarından birini bir reklam panosuna dönüştüren Grabb-it, kaldırımdan geçenlerin özellikle konum bazlı reklamlara maruz kalmalarını sağlayabiliyor. Böylece araç sahipleri de ek gelir elde edebiliyor.

Alpha Vantage

Finansal piyasa verilerine göre yeni sonuçlar ortaya çıkarmayı sağlayan Alpha Vantage şu anda bir API seti gibi hizmet veriyor. Bu düşük maliyetli API setlerini kullanarak geliştiriciler mobil uygulamalardan tahmin sistemlerine kadar bir çok farklı platform geliştrebiliyor. Halihazırda 100 binden fazla kayıtlı kullanıcıya günde 300 milyondan fazla api hizmeti sunuyor.

BrainHi

Maria Kasırgası sonrası geliştirilen bu platform, hastaların doktorlarla randevularını yöneten ve doktorların takvimlerini düzenleyen ve aynı zamanda medikal olmayan sorulara yanıtlar verebilen bir bot. Bot eş zamanlı olarak telefon görüşmeleri, Facebook mesajlaşmaları ve doktor ziyaretlerini organize edebiliyor. Şirketin şu anda ABD ve Porto Riko'da 100'den fazla sağlıkçıya erişimi bulunuyor.

BHRD

Hissedarlarla ilişkileri yönetmek, kamu şirketleri için oldukça pahalı bir iştir. Negatif karşılık veren yönetim kurulu üyeleri, aktivist hissedarlar ve diğerleri uzun vadeli büyümeye odaklanmış bir yönetim ekibi için sorun yaratabilir. Şirketler, BHRD'yi kullanarak, uzun vadeli şirket vizyonuyla uyumlu yatırımcıları hedefleme işini çözüyor. Böylece şirketler hissedar beklentilerini yönetmek yerine işlerine odaklanabiliyor.

Camelot

Camelot, e-spor bahisleri için geliştirilen bir mobil uygulamadır. Son yasal sorunları da aşmayı başaran Camelot görünüşe göre e-spor alanında öncü olmanın faydasını çok kısa sürede görecek gibi.

Inscribe

Geliştirdiği teknoloji ve kullandığı API'ler sayesinde Inscribe belgelerdeki sahteciliğin önüne geçmeyi amaçlıyor. Şirketin teknolojisi, sahte isimleri, rakamları, metinleri veya imzaları aramak için banka beyanları, vergi formları ve ulusal kimlik formları gibi belgeleri kontrol ediyor ve tabi ki makine öğrenimini kullanıyor.

Fintual 

Latin Amerika pazarına odaklanan Fintual, oldukça başarılı otomatik finansal yönetim ve yatırım platformudur. Şirket, büyük bankalar ve onlar için çalışan nicel programcılar için akıllıca yönetilen düşük ücretli yatırım fonları aracılığıyla varlık yönetimi hizmetleri sunmaktadır. Şu anda haftalık %10 gibi bir büyüme ile gelişimini sürdürüyor.

Four Growers

Robotlar tarım için uzun zamandır geliyordu ama Four Growers'in her bir robotu 4 işçinin yerini alınca bunun etkisi daha fazla hissedilebilir. Şirket, robotları aracılığıyla toplanan üzüm, domates ve kirazlarının kalitesiyle geliştirdiği teknolojinin ne kadar iyi olduğunu gözler önüne seriyor.

AnnieCannons

Jessica Hubley ve Laura Hackney tarafından kurulan organizasyon, Adalet Bakanlığı'nın her yıl ABD'de insan ticareti sonucu mağdur olduğuna inandığı 18.000 kişiye yardım etmeyi amaçlıyor. Organizasyon, hayatta kalanların bir iş-eğitim programına yerleştirilmesi ile ilgilenen hukuki yardım ve danışmanlık hizmetleri etrafında bakım sonrası hizmet kuruluşlarına ulaşmaktadır.

San Francisco merkezli kar amacı gütmeyen bir kodlama programı olan AnnieCannons, bir yazılım öğretme programıdır.

BuyCoins

BuyCoins, Nijerya'da Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash ticareti yapılmasına yerel banka hesabı veya banka kartı ile doğrudan kripto para satın alma ve satma izni veren tek borsadır. Nijerya'nın kripto paralarda işlem gören 4 milyar doları var ve piyasa hızla büyüyor. BuyCoins, Afrika piyasasının en büyük borsası olmayı amaçlıyor.

Mac’d

Müşterilerinin kendi peynirli makarnalarını hazırlamasına izin veren bu girişim özel bir mac&cheese restoranıdır. UberEats, Caviar, DoorDash ve Postmates gibi servislerle de anlaşma yapan bu restoran müşterilerine uygun maliyetli hayalet bir mutfak sunmayı amaçlıyor.

Penta Medical

Profesyonel sporcular için, hiçbir şey bir yaralanmadan daha korkutucu değildir. Penta Medical, bu korkuları geçmişte bırakmak istiyor. Şirket, kas ve eklem ağrılarını hafifletmek, kan dolaşımını hızlandırmak ve kas spazmlarını rahatlatmak için akıllı telefondan bir düğmeye basarak çalışan giyilebilir bir soğuk lazer terapi sistemi geliştirdi.

Bu girişimin hedef kitlesinin sadece sporcular olmadığını unutmayalm. ABD'deki insanlar zaten spor malzemeleri için 6 milyar dolar harcıyor ve Penta Medical’in kronik ağrı tedavisi yönetimi için ideal bir pazar.

Data Driven Bioscience

Photogram effect using multiple exposures of a molecular model to illustrate pure research.

Duke Üniversitesi'nden onkolog ve tenörlü profesör Dr. Sandeep Dave, hasta ve doktorların doğru bir kanser teşhisi koymada gecikmelerden nasıl etkilendiğini ilk elden deneyimlemiş ve bu girişimi kurmuştur. Bu girişim şu anda genomik tanı testlerini kullanan hastanelere verdiği 10 kat daha hızlı ve 10 kat daha ucuz kanser teşhisi sayesinde sayısız yaşamı kurtarabilir.

Ülkenin dört bir yanındaki hastanelerde halihazırda bulunan standart ekipmanları kullanan Data Driven Bioscience, şirketin bulut tabanlı makine öğrenme yazılımına ve 24 saat içinde kanserleri teşhis etmek için 10.000'den fazla tümörün bulunduğu bir veritabanına bağlanıyor ve testler yaparak erken teşhis koyabiliyor.

Rain Neuromorphics

Rain Neuromorphics'in kurucuları, insan beyninden aldıkları ilhamla yapay zeka uygulamaları için işlemcilerini farklı bir yöntemle geliştirdiler. Şirket, Memristive Nanowire Neural Network geliştirmek için kullandıkları çip mimarisinin, şu anda piyasada bulunan herhangi bir ticari çipten daha büyük, daha güçlü sinir ağlarını eğitebildiğini söylüyor. Hızlı, tamamen paralel ve ultra ölçeklenebilir bu çiplerin hem çevrimiçi eğitim hem de düşük güç çıkarımı yapabildiği, hem bulutta hem de doğrudan bir cihaz üzerinde karmaşık makine öğrenimi uygulamalarını mümkün kıldığı söyleniyor.

Spate

Spate, iş dünyası için Google Trends olmayı hedefliyor. Girişimler Spate tahmin aracı sayesinde şirket çalışanlarının hangi tip latte içeceğini, ne tip cilt kremi kullanacağını, köpeklerine ne tür mama alacakları gibi bir çok alanda tahminler yapabiliyor.

Optic

Optik, geliştiricilere çok yaygın kodlama kullanım durumlarını tespit edip kodlarına doğrudan eklemelerini sağlıyor. Geliştiricinin IDE'si ile çalıştığı için geliştiriciler ek olarak bir arama yapmak zorunda kalmıyor. Şu anda JavaScript ile çalışabiliyor ve ekip Python'u da entegre etmek için çalışmaya devam ediyor.

Phiar

Phiar, sürücüye gözünü direksiyondan ayırmadan tam olarak nereye gitmesi gerektiğini gösteren bir artırılmış gerçeklik navigasyon uygulamasıdır. Akıllı telefonlarla da uyumlu şekilde çalışan Phiar uygulaması iPhone'da 200fps hızında çalışabiliyor. Apple, Microsoft ve VMware ile ortak çalışma ve derin öğrenme teknoloji ile geliştirilen Phiar navigasyon dünyasının en iyisi olmayı amaçlıyor.

Seattle Food Tech

Bitki bazlı tavuk nugget üretmeyi başarmış gibi görünüyor. Daha sağlıklı ve çevreye duyarlı bir ürün geliştiren Seattle Food Tech ilk ürünlerini büyük gıda üreticilerine satmayı hedefliyor.

Prodigal Technologies

Prodigal Technologies, borç verenlerin borç alanlardan paralarını alabilme yollarını iyileştirmek istiyor. Her ne kadar nazik bir yöntem olmasa da etkili bir yöntem olduğu kesin. Borç alan zamanında ödeme yapmazsa veren kişi her platformdan bu kişiye erişerek borcunu isteyebiliyor ve kişiyi sıkıştırabiliyor.

Viaopt

Amerika Birleşik Devletleri içerisinde taşımacılık yapan tırların yaklaşık %35'i boş ve kullanılmıyor. Viaopt, geliştirdiği yazılım ile bu alanda bir Uber gibi hizmet vermek ve bu verimlilik problemini çözmeyi amaçlıyor.

Yetersiz kapasitenin yüzde 65'i bile doldurulabilirse, şirketler için 30 milyar dolar tasarruf edecek ve 100 milyon ton karbon emisyonu yapılmasının önüne geçmiş olacaklar.

Goodly

Şirketlerin çalışanlarının öğrenci kredilerini ödemelerine yardımcı olabilecekleri bir platform sunan Goodly bu sayede bir çok öğrencinin iş hayatına atılması sırasında yaşadığı ciddi bir sıkıntının önüne geçmeyi amaçlıyor.

Regology

Regology, dünyanın en büyük finansörlerinin yükünü hafifletmek için otomatik bir yazılım sistemi geliştirdi. Geçtiğimiz yıl şirketler uyum konusunda 54 milyar dolar harcadılar ve uyumluluk hataları için 22 milyar dolar para cezası ödediler.

Enveritas

Üreticilerin tedarik zincirinde yol açtıkları ormansızlaştırma ve çocuk işçi çalıştırma gibi problemlerle mücadele eden Enveritas, şirketlerin itibar riskine karşı kendilerini korumalarına ve faaliyetlerinde verimliliği artırmasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Başlangıçta kahve şirketlerine odaklanan Enveritas'ın kurduğu platform, kahve şirketlerine kaynak oldukları kahveye göre sürdürülebilirliği doğrulamanın bir yolunu sunuyor. Kahve ilk alan olsa da, çalışma kakao, pamuk ve palmiye yağı da dahil olmak üzere diğer tropikal ürünlere uygulanabilir.

Mylk Guys

Mylk Guys, yüzde 100 vegan online marketidir. Amerika'da 21 milyon vegan bulunduğunu ve kişilerin yıllık harcamasının 54 milyar doları bulduğu düşünülecek olursa ilginç bir başarı hikayesi doğabilir.

Numericcal

Numericcal'ın kurucularına göre birçok sistemde makine öğreniminin en büyük dezavantajı makine öğreniminin bugün bulutta yaşıyor olması. Bunu cihazlara göndermek ve onları kullanmak daha avantajlı diyen Numericcal kurucuları şu anda daha kısa zamanda, daha az parayla hizmet verebilecek 20 milyar potansiyel cihaz olduğunu söylüyor.

Oxygen

Dünya genelindeki freelance çalışanlara özel bir kredi notu belirleyen ve kredi kartı kullanmalarını sağlayan girişim tüm platformlardaki freelance çalışanların ödeme alamadıkları zamanlarda da sorun yaşamamalarını amaçlıyor.

Hepatx

Hepatx ciddi şekilde hasar görmüş karaciğerler için özel terapi geliştiriyor. Kronik karaciğer hastalığı, 3.9 milyon Amerikalıyı etkiliyor ve her yıl 40.000'den fazla kişinin ölüm sebebi olarak kayıtlara geçiyor. Hepatx'ın kurucuları, terapi amacıyla hepatosit üretimine imkan veren rejeneratif bir çözüm geliştiriyor.

Plexus

Pleksus, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik deneyimlerini kontrol etmek için düşük maliyetli, esnek bir eldiven yaratmak için çalışmalar yürütüyor. Cırt cırtla tutturulmuş, ellerinizi veya parmaklarınızı tamamen örtmeyen bir silikon eldiven üzerinde çalışıyorlar şu anda tabi bu eldivenin elinizi ter içinde bırakmaması için özel çaba harcıyorlar.

İzleme sensörleri, ellerin manyetik olarak bağlanmış izleyici aracılığıyla uzayda nerede olduğunu ve kullanıcının parmaklarının dinlenme durumunu kalibre ettikten sonra, bireysel sensörler konumlarını oyun motoruna iletir ve böylece sanal dünyada gerçeğe yakın hareketlilik sağlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.