Apple uygun fiyatlı ve yenilenmiş bir MacBook Air üzerine çalışıyor

Apple uygun fiyatlı ve yenilenmiş bir MacBook Air üzerine çalışıyor

Farklı kaynaklar Apple'ın, son günlerde yeni Mac'ler üzerinde çalıştığını ifade ediyor. Hatta söylentilere göre Apple, yaşlanan ancak popülerliğini koruyan MacBook Air yerine yeni bir düşük ücretli laptop üretmeyi planlıyor.

Aslında bakarsanız MacBook Air yenilenmesi konusunda daha önce de söylentiler çıkmıştı. Ancak bu söylentiler esnasında 12 inçlik retina MacBook'u piyasaya süren Apple, bu cihazın fiyat skalasını MacBook Air'in altında tutmamıştı. Üstelik çok yönlülüğe sahip olmayan bu sürümün sadece tek bir USB girişi bulunmaktaydı.

Öte yandan MacBook Air son yıllarda Apple'ın en popüler laptop tasarımı olarak öne çıktı. Görünen o ki; MacBook Air kullanıcıları laptoplarından pek de vazgeçmek istemiyor. Şimdilik MacBook Air'in yerine gelecek olan laptop hakkında detaylı bir bilgi bulunmasa da yenilenme esnasında MacBook Air'in retina ekrana kavuşması konuşulanlar arasında yer alıyor.

Bu arada Apple'ın 2015 yılında MacBook Air'i güncelledikten sonra ürün ile ilgili çalışmalarını devam ettirmediğini belirtelim. En son geçtiğimiz yılın haziran ayında güncellenen cihaz, güncellemenin küçük çaplı olması nedeniyle ürün skalasında geri planda kalmaya devam etti. Buna rağmen kullanıcılar Apple'ın uygun fiyatlı 13 inçlik MacBook Pro'su ve 12 inçlik MacBook'u yerine MacBook Air'ini tercih ediyor.

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra Mac Mini'nin de yenileneceğini söylemekte fayda var. Aslına bakarsanız Mac Mini de MacBook Air ile aynı kaderi paylaşıyor. En son 2014 yılının Ekim ayında güncellenen cihaz, uzun süredir Apple'ın ajandasında bulunmuyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.