Twitter Blue abonesi olmayan kullanıcılar, iki faktörlü kimlik doğrulamasını nasıl kullanabilir?

Twitter, Twitter Blue abonesi olmayan kullanıcılar için SMS üzerinden iki faktörlü doğrulamayı kaldırdığını açıkladı. Twitter Blue'ya abone olmayan kullanıcılar için iki faktörlü kimlik doğrulaması yöntemine birlikte bakalım.
Twitter Blue abonesi olmayan kullanıcılar, iki faktörlü kimlik doğrulamasını nasıl kullanabilir?

Twitter, geçen hafta paylaştığı blog gönderisinde Twitter Blue abonesi olmayan kullanıcılar için SMS üzerinden iki faktörlü doğrulamayı kaldırdığını açıkladı. Şirket, SMS ile iki faktörlü doğrulamanın kötü niyetli kişiler tarafından istismar edilebileceğini ifade etti. 

Paylaşılan bilgilere göre Twitter Blue ile iki faktörlü doğrulamanın mevcudiyeti de ülkelere ve operatörlere göre farklılık gösterebilir. Twitter Blue abonesi olmayan kullanıcıların, bu methodu iptal ederek başka bir methoda geçiş yapması için yaklaşık 30 günü var. 20 Mart'tan itibaren Twitter Blue kullanmayan kullanıcıların kısa mesaj üzerinden iki faktörlü doğrulama yapmasına müsade edilmeyecek. 

Bununla beraber, iki faktörlü doğrulamanın iptal edilmesinin, Twitter ile telefon numaranız arasındaki ilişkiyi tamamen koparmayacağını belirtmekte fayda var. Peki Twitter Blue'ya abone olmayan kullanıcılar iki faktörlü kimlik doğrulamasını nasıl kullanabilir?

Bunun için Twitter hesabınıza bir kimlik doğrulama uygulaması bağlamanız gerekiyor. Bu noktada Google Authenticator, Authy, Duo Mobile ve 1Password gibi platform ile uyumlu bir kimlik doğrulama uygulaması kullanabilirsiniz. İşlemleri gerçekleştirmeden önce bu uygulamalardan birini telefonunuza indirmeniz şart. 

Ayarlar üzerinden Güvenlik ve Hesap Erişimi'ni seçmenizin ardından Güvenlik sekmesine giderek bu işlemi gerçekleştirebilmeniz mümkün. Güvenlik başlığı altında yer alan İki faktörlü kimlik doğrulaması seçeneklerinden Kimlik doğrulama uygulamasını tercih edin. Bu adımın ardından Twitter, taramanız için bir QR kod oluşturacak. 

İkinci adımda ise onay kodunu girdiğinizde kimlik doğrulama uygulaması için iki faktörlü kimlik doğrulaması etkin hale getirilecek. Bu özelliği istediğiniz zaman devre dışı bırakabileceğiniz ekleyelim. 

Bu işlem esnasında size verilen yedek kodu güvenli bir yerde muhafaza etmeniz mühim. Eğer telefonunuza ya da  kimlik doğrulama uygulamasına erişiminizi kaybederseniz, ancak yedek kod ile tekrar uygulamaya erişebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.