Virgin Galactic, yıllar süren bekleyişin ardından ilk uzay turizmi uçuşunu gerçekleştirdi

Virgin Galactic, yıllar süren bekleyişin ardından ilk uzay turizmi uçuşunu başarı ile tamamladı. Galactic 02 isimli uzay aracı ile gerçekleştirilen uçuşa Jon Goodwin, Keisha Schahaff ve Anastatia Mayers katıldı.
Virgin Galactic, yıllar süren bekleyişin ardından ilk uzay turizmi uçuşunu gerçekleştirdi

Haziran ayında ticari uzay uçuşunu gerçekleştiren Virgin Galactic'in, müşterilerinin bulunacağı ilk uçuşunu Ağustos ayının başlarında Galactic 02 ile gerçekleştireceğini geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Beklenen turist uçuşu, 3 katılımcı ile birlikte dün gerçekleşti.

Milyarder Richard Branson ve Maureen Gannon tarafından 2004 yılında kurulan Virgin Galactic, uzun zamandır müşterilerini uzaya götürebilmek için çalışmalarına devam ediyor. Virgin Galactic, yıllar süren bekleyişin ardından ilk turist uçuşunu başarı ile tamamladı.

Galactic 02 isimli uzay aracı ile gerçekleştirilen uçuşa Jon Goodwin, Keisha Schahaff ve Anastatia Mayers katıldı. Jon Goodwin'in biletini 2005 yılında 250 bin dolar karşılığında satın aldığını da ekleyelim. Keisha Schahaff ve Anastatia Mayers ise Space for Humanity derneğine yaptıkları bağış ile birlikte bir çekiliş kazanarak uçuşa katıldılar.

Uzay aracının kalkışı New Mexico'da bulunan Spaceport America'da gerçekleştirildi. Galactic 02'in pilotları ise CJ Sturckow ve Kelly Latimer oldu. Galactic 02 uçuşunda 3'ü müşteri olmak üzere toplamda 7 kişi yer aldı.

Galactic 02 uzay aracı, uçuş sırasında 85 km yüksekliğe kadar çıktı. Uçuş sırasında uzay aracı içinde kısa bir süre boyunca yer çekimsiz ortam oluştuğunu da ekleyelim. Yaklaşık 15 dakika süren uçuş, Galactic 02'nin Spaceport America'ya başarılı bir şekilde iniş yapması ile tamamlandı. 

Uzay turizmi konusundaki çalışmalar her geçen gün artarak devam ediyor. İlerleyen dönemde uzay turizmi odaklı daha fazla uçuş gerçekleştirilmesi sürpriz olmayacaktır. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.