Amazon, ofise dönüş talimatını ihlal eden çalışanları cezalandırmaya başlıyor

Amazon'un bazı çalışanları, haftada en az üç gün ofiste olmamaları ve şirketin beklentilerini karşılayamamaları nedeniyle uyarıldı.
Amazon, ofise dönüş talimatını ihlal eden çalışanları cezalandırmaya başlıyor

Pandemi ile başlayan uzaktan çalışma, kimi şirket için kalıcı hale dönüşürken bazı şirketler de daha alternatif yollar denemeye başladı ve bu kapsamda hibrit çalışma düzeni daha sık benimsenmeye başlandı. Son dönemde şirketler çalışanlarının haftanın büyük bir kısmında ofisten çalışmasını talep ediyor ve buna uyulmadığında çeşitli yaptırımlara başvuruyor. Amazon da bu şirketlerden biri. 

Bu hafta çalışanlara gönderilen bir e-posta, ABD'deki Amazon çalışanlarının şirketin ofislerinde yeterli zaman geçirmedikleri için izlendiğini ve cezalandırıldığını ortaya koydu. Financial Times ile paylaşılan e-postalara göre, bazı çalışanlar haftada en az üç gün ofiste olmamaları ve şirketin beklentilerini karşılayamamaları nedeniyle uyarıldı.

E-postanın son sekiz haftanın beş veya daha fazlasında haftada üç günden daha az ofise gelen çalışanlara gönderilmesi amaçlanmıştı. Bazı çalışanlar e-postayı yanlışlıkla aldıklarını bildirdiler.

Bu alanda belli talepleri olan tek şirket Amazon değil. Mart ayında Apple, yarı zamanlı olarak ofise dönmeyen çalışanlarına karşı cezai işlem tehdidinde bulunmaya başlamıştı, Elon Musk ise Twitter'ın CEO'luğunu devraldıktan kısa bir süre sonra çalışanların tam zamanlı olarak ofise dönmelerini zorunlu tutmuştu. 

Amazon'da ise ofise dönüş zorunluluğu ilk olarak mayıs ayında uygulandı. Daha sonra temmuz ayında, ilk etapta uzaktan çalışan olarak işe alınan çalışanların, büyük bir Amazon merkez ofisi olan şehirlere taşınması istendi. Şirketin merkez ofislerinin bulunduğu şehirler arasında Seattle, San Francisco ve New York yer alıyor.

Amazon sözcüsü Brad Glasser bir e-postada, "Haftada en az üç gün birlikte çalıştığımızdan beri daha fazla enerji, iş birliği ve bağlantılar oluyor ve bunu birçok çalışandan ve ofislerimizi çevreleyen işletmelerden duyduk" dedi. Amazon'un duruma göre istisnalar yapmayı planladığı belirtildi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.