X'e video ve sesli arama özellikleri geldi

Elon Musk, bugün paylaştığı bir gönderiyle X'e video ve sesli arama özelliklerinin geldiğini duyurdu.
X'e video ve sesli arama özellikleri geldi

X (eski adıyla Twitter) CEO'su Linda Yaccarino'nun X'e video arama özellikleri geleceğini açıkladığını sizlerle paylaşmıştık. Linda Yaccarino, "Kullanıcılar, yakında telefon numaralarını kimseye vermeden platform üzerinden video aramaları yapabilecek." ifadesini kullanmıştı. 

Elon Musk bugün paylaştığı bir gönderiyle X'e video ve sesli arama özelliklerinin geldiğini duyurdu. Elon Musk'ın paylaştığı bilgilere göre özellik, iOS, Android, Mac ve PC sürümlerinde çalışıyor. Kullanıcıların arama özelliğinden faydalanması için telefon numarasına ihtiyacı bulunmuyor. Elon Musk paylaşımında, X'in global etkili bir telefon rehberi olarak konumlandığını vurguladı. 

X'in resmi hesabı ise Elon Musk'ın paylaşımını alıntılayarak "beni ara" temalı esprili bir paylaşımda bulundu. 

Video aramalar söz konusu olduğunda başta Zoom, Microsoft Teams, Google Meet ve Apple FaceTime olmak üzere pek çok çözüm mevcut. Bununla birlikte Meta uygulama ailesinin de video arama özellikleriyle kullanıcıların arama rutinlerinde önemli bir yer kapladığını belirtelim. 

X'in platformuna video arama eklemesi, video arama araçlarıyla rekabete girmenin ötesinde markayı gerçek zamanlı bir "şehir meydanı" olarak konumlandırma amacı taşıyor. Kullanıcıların sadece X'i kullanarak medya içeriklerine erişebilmesi, iletişim kurabilmesi ve ödemeler gerçekleştirebilmesi hedefleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.