Meta'nın Ar-Ge ekibi NPE'nin geliştirdiği Move kapatılıyor

Pazar günü yayınlanan ürün güncellemesinde yer alan bilgilere göre; uygulama 2 Mart 2023'ten itibaren yayından kaldırılarak kullanıcıların erişimine kapatılacak.
Meta'nın Ar-Ge ekibi NPE'nin geliştirdiği Move kapatılıyor

Meta'nın 2022'nin Mart ayında görev yönetimi aracı Move'u yayına aldığını sizlere aktarmıştık. Meta'nın Ar-Ge grubu NPE tarafın geliştirilen ürün yayından kaldırılıyor. Böylece  NPE'nin geliştirdiği bir uygulama daha rafa kaldırılmış oluyor.  Bilmeyenler için Move'un bireysel ya da topluluk olarak yapılacaklar listesi oluşturmanızı sağladığını hatırlatalım. 

Trello, Jira ve Asana'da gördüğümüz ciddiyetin aksine Move, görev yönetim sürecine oyunlaştırma ekledi. Görevleri tamamladıkça puan kazanan katılımcıların, puanlarını avatarlarını kişiselleştirmek için kullanabiliyordu. Örneğin kazandığınız puanlarla avatarınıza şapka ve gözlük gibi aksesuarlar ekleyebiliyordunuz. Avatarlara eklenen kişiselleştirmeler, grup içinde kimin aktif olarak işleri tamamladığını görünür hale getiriyordu. 

Move, Mart ayında yayından kaldırılacağını duyurdu. Pazar günü yayınlanan ürün güncellemesinde yer alan bilgilere göre; uygulama 2 Mart 2023'ten itibaren yayından kaldırılarak kullanıcıların erişimine kapatılacak. Kapanma süreci kapsamında uygulamaya yeni üye alımı durduruldu. Ancak mevcut kullanıcılar verilerini indirmek için uygulamaya giriş yapabilmekte.  

Move'un geliştiricisi NPE ekibi ise şimdiye kadar HobbiCatchUpCollabTunedVenue ve Sparked gibi uygulamalar üzerine çalıştı. Uygulamaların pek çoğu geniş kullanıcı kitleleri ile buluşmaya fırsat bulamadan yayın hayatına veda etti. NPE ekibinin kapatılan son uygulaması ise Cameo benzeri Super oldu. İçerik üreticilerini hedefleyen Super, 2023'ün Şubat ayında yayından kaldırılacak. 

NPE uygulamalarının geniş kitlelere açılmakta zorlanması, ekibin başarısı hakkında soru işaretlerini gündeme getiriyor. Yine de Ar-Ge ekiplerinin ürünü geniş kitlelere açmaktan başka motivasyonları da olabilir. Bu çerçeveden bakıldığında NPE'nin de görev tanımında değişikliğe gittiğini ve dünyanın farklı bölgelerindeki uygulamalara tohum yatırımları yapmaya başladığını belirtelim. Oyunlar için yapay zeka destekli karakterler oluşturan Inworld AI da bu girişimlerden biri. Yapay zekaya dayalı sanal karakterlerin geliştirilmesini kolaylaştıran Inworld AI'ın Section 32 ve Intel Capital'ın liderliği üstlendiği Seri A turda 50 milyon dolar yatırım aldığını düşünürsek, NPE'nin tohum yatırımı için doğru bir seçim yaptığını söyleyebiliriz. 

Öte yandan NPE'nin ürettiği uygulamaların kapanması, şirket içindeki pozisyonunun da yeniden gözden geçirilmesine yol açabilir. Meta'nın iş gücünün yüzde 13'ünü etkileyen işten çıkarmaların NPE ekibini etkileyip etkilemeyeceği ise henüz bilinmiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.