Meta görev yönetimi aracı Move'u yayına aldı

Move isimli bu uygulama, bireysel ya da topluluk olarak yapılacaklar listesi oluşturmanızı sağlıyor. 
Meta görev yönetimi aracı Move'u yayına aldı

Meta'nın yeni uygulamaları test etmesiyle tanınan NPE ekibi yeni bir sosyal uygulama üzerinde çalışıyor. Move isimli bu uygulama, bireysel ya da topluluk olarak yapılacaklar listesi oluşturmanızı sağlıyor. 

Move ile bir proje için yapılacaklar listesi oluşturabiliyor ve görevler için iş takibine yönelik mesajlar gönderebiliyorsunuz. Ayrıca hatırlatma bildirimleri göndermeniz de mümkün.

Trello, Jira ve Asana'da gördüğümüz ciddiyetin aksine Move, görev yönetim sürecine oyunlaştırma ekliyor. Görevleri tamamladıkça puan kazanan katılımcıların, puanlarını avatarlarını kişiselleştirmek için kullanabiliyor. Örneğin kazandığınız puanlarla avatarınıza şapka ve gözlük gibi aksesuarlar ekleyebiliyorsunuz. 

Avatarlara eklenen kişiselleştirmeler, grup içinde kimin aktif olarak işleri tamamladığını görünür hale getiriyor. Topluluk yönetimi ve kişiselleştirilebilen avatar kurgusu böylece tek bir çatı altına toplanmış oluyor. Yine de sosyal ağların olumsuz etkilerinin dile getirildiği günümüzde, sosyal baskı unsurunun uygulamaya entegre edilmiş olması Move projesini tartışmaya açık hale getiriyor. 

Uygulama şu an için ABD'deki iOS kullanıcılarına açıldı. Ücretsiz olan uygulama aynı zamanda her hangi bir abonelik ücreti ya da uygulama içi satın alma seçeneğine sahip değil. Uygulamanın daha çok arkadaş organizasyonları, mahalle ya da apartman toplantıları için tasarlandığını söyleyebiliriz. 

NPE ekibi şimdiye kadar Hobbi, CatchUp, Collab, Tuned, Venue ve Sparked gibi uygulamalar üzerine çalıştı. Uygulamaların pek çoğu geniş kullanıcı kitleleri ile buluşmaya fırsat bulamadan yayın hayatına veda etti. Move uygulamasının ise aynı kaderi paylaşıp paylaşmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak Move, NPE ekibinin, sosyal uygulamalar üzerinde çalışmaktan vazgeçtiğinin önemli göstergelerinden biri.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.