Facebook'un yeni sesli arama uygulaması CatchUp

HouseParty'den esinlenen Facebook sesli arama uygulaması CatchUp'ı yayına aldı.
Facebook'un yeni sesli arama uygulaması CatchUp

Facebook'un uygulama alanındaki Ar-Ge gücü olan NPE ekibi, CatchUp isimli yeni bir uygulamayı yayına aldı. Şu an için ABD'deki kullanıcılara açık olan CatchUp, kullanıcıların telefon aramaları veya 8 kişiye kadar konferans aramaları yapmalarını sağlıyor. 

CatchUp'ı diğer grup olarak konuşmanızı sağlayan diğer uygulamardan ayıran teme faktör ise, CatchUp'ta yalnızca sesli görüşme yapabiliyor olmanız. Aynı zamanda CatchUp üzerinde kullanıcıların konuşmaya müsait olup olmadığını da görüntüleyebiliyorsunuz. 

Bu noktada NPE ekibinin CatchUp'ı üretirken, Houseparty'den esinlendiğini söyleyebiliriz. CatchUp kullanıcıları da tıpkı HouseParty kullanıcıları gibi konuşmaya müsait olduklarını durum güncellemesiyle arkadaşlarına gösterebiliyor. Houseparty'de kullancılara, arkadaşları çevrimiçi olduklarında bildirim gönderildiğini de hatırlatalım. 

CatchUp ise konuşmaya müsait olan kullanıcıları "Ready to Talk" (Konuşmaya hazır) başlığı altında topluyor. Çevrimdışı olan ve kişi listesinde bulunan kullanıcılar ise ayrı başlıklar altında listeleniyor. 

Telefon konuşmaları yerini mesajlaşmaya ve görüntülü konuşmalara bırakırken, Facebook'un bu tarz bir uygulama yayınlaması sizi şaşırtmış olabilir. Ancak Facebook'a göre, insanların artık telefon araması yapmamasının nedeni, arayacakları kişinin müsait olup olmadığını bilmemeleri. Bu soruna CatchUp ile çözüm getiren Facebook, önümüzdeki dönemde telefon konuşmalarının yoğunlaşacağını ön görüyor olabilir. 

https://gph.is/g/4DkprPn

Bu arada uygulamada cevapsız aramaların, sesli mesaja yönlendirildiğini belirtelim. Böylece kullanıcıların, mesalaşma uygulamalarını kullanmasının da önüne geçiliyor. CatchUp, özellikle görüntülü aramalar için her zaman müsait olmayan ancak derdini konuşarak anlatmayı sevenlerin ilgisini çekebilir. 

Birebir konuşmaların yanı sıra kullanıcıların aile ve arkadaş grupları oluşturarak konferans aramaları gerçekleştirebileceğini belirtelim. CatchUp üzerinden tek bir tuşa basarak uygulamadaki bağlantılarınızı ve grupları kolayca arayabiliyorsunuz.

Uygulama fikrinin Covid-19 salgını öncesinde ortaya çıktığını belirten Facebook, NPE ekibinin salgın ve karantina dönemi nedeniyle üretimi hızlandırdığını açıkladı. CatchUp'ı Facebook uygulama ailesinde sesli arama özelliği taşıyan Messenger ve WhatsApp'tan ayıran temel faktörlerden biri de telefon rehberinizdeki kişilere erişebilmeniz. 

Son olarak CatchUp'ın gizlilik özellikleri sayesinde hangi kişilerin sizinle birebir ya da grup aramalarına katılabileceğini önceden belirleyebiliyorsunuz. Böylece istemediğiniz kişilerle uygulama üzerinden görüşmeler yapmak zorunda kalmıyorsunuz. 

CatchUp şu an için sadece ABD kullanıcılarının kullanımna açık. iOS ve Android uygulamaları bulunan CathcUp önümüdeki günlerde daha fazla kullanıcıya açılabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.