Compass Group, gıda teknolojisi girişimi Feedr'ı 24 milyon dolara satın aldı

Kendi yemekhanelerini kuran şirketlere alternatif olarak ofis çalışanlarına kişiselleştirilmiş yemekler sunan gıda teknolojisi şirketi Feedr, halka açık yiyecek hizmeti şirketi Compass Group tarafından 24 milyon dolar karşılığında satın alındı.
Compass Group, gıda teknolojisi girişimi Feedr'ı 24 milyon dolara satın aldı

Kendi yemekhanelerini kuran şirketlere alternatif olarak ofis çalışanlarına kişiselleştirilmiş yemekler sunan gıda teknolojisi şirketi Feedr, halka açık yiyecek hizmeti şirketi Compass Group tarafından 24 milyon dolar karşılığında satın alındı. İki şirket arasındaki anlaşmanın mart ayının başlarında tamamlandığı söyleniyor.

Feedr, katılımcı şirketlerde ofis çalışanları için günlük bir menü oluşturmak üzere yerel restoranlar ile birlikte çalışıyor. Çalışanlar öğle yemeği için kendileri ödeme yapabiliyor veya şirketleri aracılığıyla ücret desteği alabiliyorlar. Feedr daha sonra sipariş edilen gıdanın lojistik ve dağıtımını ofise koordine ediyor, böylelikle çalışanlar için alternatif bir öğle yemeği menüsü oluşturulmuş oluyor. 

Feedr'ın arkasındaki teknoloji, belirli tedarikçilerden sunulan her öğün talebini tahmin etme ve yönetmeye yardımcı olma açısından lojistik planlamayı ele alıyor. Ayrıca, bireysel müşterilerin tercihlerine ve sipariş geçmişine dayalı kişiselleştirilmiş öneriler sunuyor.

Compass Group, Feedr'ın satın alınması ile kendi dijital dönüşümünü hızlandırmaya yardımcı olacağını ve corona virüs krizinin ortasında, “işe dönüş” stratejisinin bir parçasını oluşturacağını belirtiyor. Şirket özellikle, Feedr'ın yazılımını, İngiltere ve İrlanda'daki kurumsal müşteri portföyünde, eğitim ve sağlık sektörlerinde teknolojinin potansiyel uygulamalarıyla kullanmayı planlıyor. Feedr'ın mobil sipariş ve ön ödeme teknolojisi, Compass'ın restoranlarla etkileşim kurma biçimini dönüştürmesini sağlayacak, böylece çalışanlar menülere göz atabilecek, daha esnek bir şekilde ödeme yapabilecek ve yiyecek konusunda daha fazla seçeneğe sahip olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.