109 milyon dolar yatırım alan Bolt'un değerlemesi 1,9 milyar dolara ulaştı

2013 yılında Markus Villig, Martin Villig ve Oliver Leisalu  tarafından kurulan Bolt, 109 milyon dolar yatırım aldı.
109 milyon dolar yatırım alan Bolt'un değerlemesi 1,9 milyar dolara ulaştı

Uber'in Avrupa'daki rakibi Taxify'dan ve aldığı 175 milyon dolarlık yatırımdan 2018 yılının Mayıs ayında sizlere bahsetmiştik. Adını değiştiren ve Bolt ismini alan Estonya merkezli girişim, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise 2013 yılında Markus Villig, Martin Villig ve Oliver Leisalu  tarafından kurulan Bolt, 109 milyon dolar yatırım aldı.

109 milyon dolar yatırım alarak aldığı toplam yatırımı 409,3 milyon dolara çıkaran Bolt'un değerlemesi ise 1,9 milyar dolara ulaştı. Bolt'un paylaştığı bilgilere göre 109 milyon dolarlık yatırım Naya Capital Management tarafından yapıldı. Naya Capital Management'ın Bolt'un 2019 yılının Temmuz ayında tamamladığı 67 milyon dolarlık C serisi yatırım turunun yatırımcıları arasında olduğunu da hatırlatalım. 

Hem Uber'e hem de elektrikli scooter kiralama girişimlerine rakip konumda olan Bolt, Avrupa ve Afrika'da toplamda 150'den fazla şehirde aktif olarak hizmet veriyor. Paylaşılan bilgilere göre toplamda 35 ülkede hizmet sunan Bolt'un 30 milyonu aşkın kullanıcısı bulunuyor.

Bolt sözcüsü tarafından yapılan açıklamalara göre söz konusu yatırım Corona virüs salgını nedeniyle zarar gören pazardan daha fazla pay elde etmek için kullanılacak. Bolt kurucu ortağı ve CEO'su Markus Villig ise yaptığı açıklamada önümüzdeki 12 - 18 aylık dönemde daha fazla pazar payı elde etmek için önemli bir şansa sahip olduklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.