Uber'in Avrupa'daki rakibi Taxify, Daimler'den 175 milyon dolarlık yatırım aldı

Uber'in Avrupa'daki rakibi Taxify, Daimler'den 175 milyon dolarlık yatırım aldı

Estonya merkezli Taxify, aldığı yeni yatırımla birlikte Uber'le olan rekabetini de gittikçe artırıyor. Taxify, son olarak Alman otomotiv sektörünün öncü isimlerinden olan Daimler'den 175 milyon dolarlık yatırım aldı. Taxify, aldığı son yatırımla değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkardı.

Bu yatırımın Mercedes-Benz'in sahibi Daimler'in bu konuda yaptığı tek yatırım olmadığını da hatırlatalım. Daimler daha önce bu tarz girişimlere yatırımları ile dikkat çekmişti hatta rakibi BMW ile iş birliğine gitmişti.

Taxify'ın 175 milyon dolar aldığı yatırım turunda başı çeken isimler, Avrupalı Korelya Capital and fintech girişimlerinden Transferwise'ın sahibi Taavet Hinrikus oldu. Şirket bu yatırımla birlikte Avrupa ve Afrika'daki faaliyet alanlarını da artırmayı planlıyor.

Daimler, otomotiv sektörünün öncülerinden olmanın yanında girişimler için yaptığı yatırımlarla da dikkat çekmeye devam ediyor. Car2Go, yanında geçtiğimiz dönemde Alman araç paylaşımı girişimi Flinc için de yatırım yapan Daimler, bu girişimlerle ekosistemi desteklediğinin de altını çiziyor.

2013'te Estonya'da, 19 yaşındaki Markus Villing tarafından kurulan Taxify'ın son yatırımla birlikte adını daha fazla duyurmaya başlayacağını ve Uber'le Avrupa ve Afrika'da olan rekabetini yukarılara taşıyacağını söyleyebiliriz. Markus Villing'in, yine Estonya merkezli Skype'ta çalışan Martin Villing'in kardeşi olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.