BMW Grup ve Daimler mobil servislerini birleştiriyor

BMW Grup ve Daimler mobil servislerini birleştiriyor

Otomobil devleri BMW ve Daimler, imzaladıkları anlaşma ile birlikte mobil servislerini birleştiriyorlar. Yapılan anlaşma sonucu her iki şirketin yüzde 50 ortak oldukları yeni bir şirket yapısı kuruluyor. Asıl işleri olan otomobil üretme konusunda rakip olmaya devam edeceklerinin altını çizen iki dev bunun dışında araç paylaşım hizmetleri (Car2Go ve DriveNow), taksi çağırma hizmetleri (myTaxi, Chauffeur Privé ve Clever Taxi), araç park etme ürünleri (ParkNow ve Parkmobile) ve araç şarj çözümleri (ChargeNow ve Digital Charging Solutions) hizmetlerini birleştirmek için imzaları attılar.

Rekabet kurulu ve düzenleyici kurullardan onay çıkması durumunda (henüz onaylanmamış) anlaşma hem BMW Group hem de Daimler için bir çok farklı varlığın birleşmesi anlamına gelecek. Haliyle ortaya çıkacak olan yeni şirketin global anlamda eriştiği kitle ve sağladığı hizmet kapasitesi birkaç kat artmış olacak. Yeni alınacak olan olan şirketlerle birlikte de rakipler karşısında oldukça hızlı büyüyebilecekler.

Henüz yukarıda paylaşılan servislere ne olacağı, ne şekilde birleştirileceklerine dair bir bilgi paylaşılmadı. Bu servisler ayrı olarak hizmet vermeye devam edecek mi? Bilgi ve deneyim paylaşımı yapılması dışında şirketlerin tek bir isimle devam etmesi söz konusu olacak mı bunu onayların alınmasıyla öğrenmeye başlayacağız.

Otomobil üreticileri, Uber gibi projeleri görmezden gelerek çok büyük fırsatlar kaçırdılar. Şu anda ise her bir otomobil devi kendi alt markalarını oluşturarak bu fırsatları tekrar yakalamaya çalışıyor. Daimler de, BMW Group da birçok alt marka ile rekabet etmeye çalışıyordu ve şimdi güçlerini birleştiriyorlar. Bu birleşmenin gerçekleşmesi önümüzdeki yıllarda ciddi bir avantaj sağlayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.