Gıda israfını önleyen Apeel, Oprah Winfrey ve Katy Perry'den 250 milyon dolar yatırım aldı

Gıda israfını önlemeye yardımcı olan Apeel, Singapur hükümetinin yanı sıra Oprah Winfrey ve Katy Perry gibi dünyaca ünlü isimlerden 250 milyon dolar yatırım aldı.
Gıda israfını önleyen Apeel, Oprah Winfrey ve Katy Perry'den 250 milyon dolar yatırım aldı

Gıda israfını önlemeye yardımcı olan Apeel, Singapur hükümetinin yanı sıra Oprah Winfrey ve Katy Perry gibi dünyaca ünlü isimlerden 250 milyon dolar yatırım aldı. Girişimin değerlemesi, aldığı yeni yatırımla beraber 1 milyar doların üzerine çıktı. GIC'nin liderliği üstlendiği yatırım turuna katılan diğer şirketler Viking Global Investors, Upfront Ventures, Tao Capital Partners ve Rock Creek Group olarak açıklandı. 

Bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 360 milyon dolardan fazla olan Apeel, 2012 yılında hayata geçirildi. Girişim, ABD ve Avrupa'daki en iyi gıda perakendecilerinde bulunan ürünler için çürüme sürelerini azaltmak için ürünler geliştiriyor. Bu ürünler, bitki kaynaklı olarak üretiliyor ve soğutma gerektirmeden birçok meyve ve sebzenin raf ömrünün iki veya üç katına çıkmasına yardımcı oluyor.

Apeel bu yıl, perakendecilerin yanı sıra gıda atık oranlarının üç kat daha yüksek olduğu evlerde de 20 milyon adet meyve israfından tasarruf etme yolunda olduğunu belirtti. Kısacası girişim sadece perakende şirketleriyle çalışmıyor, bireysel olarak da kişilere hizmet veriyor ve böylece gıda israfının önüne geçmek için önemli adımlar atıyor.

Apeel Sciences'ın kurucusu ve CEO'su James Rogers, aldıkları yeni yatırımı şirketin operasyonlarını genişletmek ve Afrika, Orta Amerika ve Güney Amerika'daki büyük tarım şirketleri ve yetiştiriciler ile çalışmaya başlamak için kullanacaklarını söyledi. Rogers, raflarda 52 haftalık tedarik sağlamak için Kuzey ve Güney yarımkürelerde operasyon yapmaları gerektiğini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.