Meta flört uygulaması Sparked'ı kapatıyor

Meta, test kullanıcılarına gönderdiği bir e-posta ile uygulamanın 20 Ocak 2022'de kapanacağını duyurdu. Kullanıcılar, bilgilerini bu tarihe kadar indirebilecek. Ardından tüm kullanıcı hesapları silinecek. 
Meta flört uygulaması Sparked'ı kapatıyor

Yakın zamanda çatı şirketinin ismini Facebook'tan Meta'ya değiştiren şirket, Sparked'ın kapanacağını resmi olarak duyurdu. Hatırlarsanız 2021'in nisan ayında sizlere Sparked uygulamasını tanıtmıştık. Tek bir seferde pek çok kişi ile 4 dakikalık video görüşmeler yapmanızı sağlayan Sparked, nazik kullanıcıları önceliklendirmesiyle dikkat çekmişti. Sparked'ta platformdaki kullanıcıların kalitesini ise algoritmalar değil Sparked'da çalışan insanlar belirliyordu.

Meta'nın NPE ekibi tarafından geliştirilen Sparked, beta sürümünü başlangıçta sınırlı sayıda kullanıcıya açmıştı. Geçen yaz Clubhouse uygulamasının başarısı ve sesli içerik tüketiminin yükselişiyle beraber Sparked, sesli sohbetler özelliğini test etmeye başladı.

Bu özellik kapsamında kullanıcılar, birbirleriyle video görüşmeler olmadan tıpkı Clubhouse'da olduğu gibi yalnızca sesli sohbetler gerçekleştirdi. Bir süre sonra Facebook Dating uygulaması Audio Dates özelliğine kavuştu. 

Böylece Sparked adeta görevini tamamlamış oldu. NPE'nin geliştirdiği pek çok uygulamada olduğu gibi Sparked, tüm kullanıcılara açılmadan yayın hayatının sonuna geldi.

Sparked 20 Ocak'ta kapanıyor

Meta, test kullanıcılarına gönderdiği bir e-posta ile uygulamanın 20 Ocak 2022'de kapanacağını duyurdu. Kullanıcılar, bilgilerini bu tarihe kadar indirebilecek. Ardından tüm kullanıcı hesapları silinecek. 

Söz konusu e-postada ekibin Sparked'ı geliştimek ve iyileştirmek için adımlar attığı ancak iyi fikirlerin kimi zaman sona ermek zorunda olduğu vurgulandı. Kısacası NPE ekibi Sparked'ın beklenen ilgiyle karşılaşmadığını düşünüyor. 

İlk olarak 2018'de tanıtılan Facebook Dating'in de farklı bir durumda olduğu söylenemez. 2020 yılında 1.5 milyar eşleşmeye ev sahipliği yapan Facebook Dating, o dönemde 55 milyar eşleşmeye imza atan Tinder'ın oldukça gerisinde kalmaktaydı. Yakın zamanda bu durumun değişmesi de pek olası değil. 

Nisan 2021'de Facebook'un kullanıcılara gösterdiği Facebook Dating reklamlarından yararlanarak bir analiz yayınlayan The Verge bu görüşü doğrular nitelikte. New York'ta 278 bin kullanıcının Facebook Dating kullandığını belirten şirket, Indinanapolis'te 43 bin kullanıcıya ev sahipliği yaptığını açıkladı. Bellingham, Washington'da ise 2 bin kullanıcı Facebook Dating'den faydalanıyor.

Tanınmış Flört uygulamalarıyla karşılaştırdığımızda bu sayıların geride kaldığını söylemek mümkün. 2019 yılında Tinder ABD'de 7.86 milyon kullanıcıya, Bumble ise 5.03 milyon kullanıcıya ulaştığını belirtiyor. Facebook Dating'in Sparked ile aynı kaderi paylaşması olası. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.