Hobbi: Facebook'tan hobiler özelinde yeni uygulama

Pinterest'e benzerliğiyle dikkat çeken Hobbi, arkadaş ekleme ya da beğeni bırakma gibi sosyal ağ bileşenlerini içermiyor.
Hobbi: Facebook'tan hobiler özelinde yeni uygulama

Facebook'un sosyal ağlarda yeni fikirler test etmek için kurduğu geliştirici topluluğu NPE Team, yeni uygulaması Hobbi'yi sessiz sedasız yayına aldı. Ekibin şimdiye kadar ortaya koyduğu dördüncü uygulama olan Hobbi, kullanıcıların kişisel projelerini ve hobilerini paylaşmasını kolaylaştıran bir araç olarak öne çıkıyor. 

Pinterest'e benzerliğiyle dikkat çekten uygulamada kullanıcılar, fotoğraf ve video formatlarında içerik paylaşımı yapabiliyor. Hobbi, kullanıcıların hobilerine dair fotoğrafları düzenlemesini sağlarken, ürettikleri projeleri de temalarına göre ayırarak koleksiyonlara dönüştürmesini kolaylaştırıyor. Hobilerini paylaşmak isteyenler; oluşturdukları koleksiyonlar sayesinde bahçecilikten aşçılığa, kendin yap projelerinden dekorasyona kadar farklı alanlarda zaman içinde gösterdikleri ilerlemeyi sergileyebiliyor. 

Öte yandan uygulamanın arkadaş ekleme ya da beğeni bırakma gibi sosyal ağ bileşenleri  bulundurmadığını ekleyelim. Dolayısıyla Hobbi'nin bir sosyal ağdan çok hobiler özelinde bir fotoğraf/video uygulaması olduğunu söyleyebiliriz. Şimdilik uygulamanın görsel düzenleme fonksiyonlarının kısıtlı olduğunu da belirtmekte fayda var. 

Bu arada teknoloji devlerinin son zamanlarda hobi özelinde uygulamalara odaklandığını söylemek mümkün. Google'ın deneysel ürün atölyesi Area 120'nin Occak ayında yayınladığı Tangi isimli uygulamanın da yaratıcılık, hobiler ve kendin yap içeriklerine odaklandığını hatırlatalım.İçerik paylaşımında TikTok benzeri bir video formatıyla öne çıkan Tangi, bu yenilikçi yaklaşımıyla Pinterest'in sadık kullanıcı tabanının dikkatini çekebilir. 

Kısa bir süre önce yeni Visual Try On reklam modelini duyuran Pinterest ise şimdiye kadar lider konumda olduğu hobi ve ilgili alanı odaklı platform pazarında dikkate değer bir rekabet ile karşı karşıya kalacak. Hatta Hobbi'nin piyasaya sürülmesiyle Pinterest hisselerinde düşüş gözlemlendiğini belirtelim.

Dün iOS sürümü yayına alınan Hobbi, ABD, Belçika, İspanya ve Ukrayna'da kullanıcılara açıldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.