Dijital sağlık girişimi Angle Health 58 milyon dolar yatırım aldı

2021 yılında kurulan Angle Health, teknoloji şirketleri adına çalışanların hastanelerdeki faturalandırma işlemlerini dijital olarak yönetiyor. Şirketlerin İK departmanlarıyla ortak çalışıyor.
Dijital sağlık girişimi Angle Health 58 milyon dolar yatırım aldı

Dijital sağlık girişimi Angle Health 58 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli şirketin 58 milyon dolarlık yatırım turu Portage tarafından yönetildi. A Serisi yatırım turunun diğer katılımcıları arasında SixThirty Ventures, Crew Capital, PruVen Capital, Mighty Capital, Aloft VC, Wing Venture Capital, Mindset Ventures, Wormhole Capital ve Pilot'un kurucusu Waseem Daher vardı. 

Mevcut yatırımcılar arasında yer alan Correlation Ventures, Blumberg Capital, Y Combinator ve TSVC de turu destekledi. ABD merkezli şirket, yeni yatırımı yeni pazarlara açılmak için kullanacağını açıkladı. 

2021 yılında kurulan Angle Health, teknoloji şirketleri adına çalışanların hastanelerdeki faturalandırma işlemlerini dijital olarak yönetiyor. Yani teknoloji şirketlerine sağlık sigortası planı hazırlıyor. Şirketlerin İK departmanlarıyla ortak çalışan şirket, tele sağlık, davranışsal sağlık, reçete yönetimi gibi hizmetler sağlıyor. Anirban Gangopadhyay ve Tylon Wang tarafından faaliyete geçirilen Angle Health Kasım ayı itibarıyla Arizona, Ohio, Georgia, Indiana, Güney Carolina ve Missouri'ya kadar genişleyeceğini duyurdu.

Yeni yıl özellikle ABD merkezli dijital sağlık girişimleri adına hızlı başladı. Yatırımcıların yakın markajındaki bu girişimlere yapılan yatırımlar dikkat çekiyor. Dün teknoloji destekli klinik deney platformu Paradigm 203 milyon dolar yatırım aldığını aktarmıştık. Bu, geçen hafta yapılan 10 önemli yatırım arasındaydı. Paradigm, nadir rastlanan hastalıklar üzerine odaklanan klinik deneyler üzerine çalışıyor. Karmaşık ve dağınık yürüyen klinik deneyler için doktorların, araştırmacıların ve büyük ilaç şirketlerinin işini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.