Meta'nın yeni VR başlığı Cambria 11 Ekim'de görücüye çıkacak

Meta, Connect Konferansı'nda Project Cambria ile birlikte metaverse girişimi Horizon Worlds ile ilgili yeni bilgiler paylaşacak.
Meta'nın yeni VR başlığı Cambria 11 Ekim'de görücüye çıkacak

Meta paylaştığı bir blog gönderisiyle yeni Connect Konferansı'nın 11 Ekim Çarşamba günü Türkiye saatiyle 20:00'de gerçekleşeceğini açıkladı. Geçtiğimiz yıl Connect konferansında şirket, Metaverse vizyonuyla birlikte ana şirketin ismini Meta olarak değiştirdiğini açıklamıştı. Mark Zuckerberg, paylaştığı bir Facebook gönderisi ile etkinlikte uzun süredir merak edilen yüksek kaliteli VR başlığı “Project Cambria”yı gösterime sunacağının sinyalini verdi.

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Mayıs ayında Meta'nın yeni sanal gerçeklik gözlüğünün kod ismi Project Cambria olarak açıklanmıştı.Kullanıcılarına daha gerçekçi bir VR deneyimi sunmak isteyen Meta, her bir prototipte farklı bir vizyonu hayata geçiriyor. Meta'nın VR prototipleri Butterscotch, Starburst, Holocake 2, Half Dome ve Mirror Lake'i yakından incelemiştik. Bununla beraber Temmuz ayında Steve Moser isimli bir geliştirici, Meta'nın yeni sanal gerçeklik gözlüğünün ismi Meta Quest Pro olabileceğini öne sürdü. Ancak Meta tarafından konu ile ilgili bir açıklama gelmedi. 

Zuckerberg'in paylaştığı bilgilere göre, Project Cambria, göz ve yüz takibi, renk geçişleri gibi özelliklere sahip. Ayrıca VR başlığın Oculus Quest 2'deki gibi yüksek çözünürlüklü ekrana sahip olması bekleniyor. 

Bu arada Şirket Project Cambria ile birlikte metaverse girişimi Horizon Worlds ile ilgili yeni bilgiler paylaşacağını açıkladı. Hatırlarsanız Zuckerberg, geçtiğimiz hafta Horizon Worlds'ten bir selfie paylaştı. Zuckerberg'in vizyonu ile mevcut Metaverse ortamındaki avatar arasında dağlar kadar fark olması eleştirilere sebep olmuştu. 

Zuckerberg bu eleştirilere yanıt verircesine, bir Facebook paylaşımı ile Horizon'a ve avatar grafiklerine büyük bir güncelleme geleceğini duyurdu. Horizon Worlds'ten paylaştığı fotoğrafı ise aceleyle paylaştığını dile getirdi. Horizon'daki grafiklerin, başlıklar dahil olmak üzere çok daha fazlasını yapacağını vurgulayan Zuckerberg, Horizon'ın çok hızlı bir şekilde geliştiğini de sözlerine ekledi. Böyle bakıldığında; etkinlikte Horizon Worlds'ün yeni arayüzü ve tasarım özellikleri duyurulabilir. 

VR başlıkları üreten Reality Labs şimdiye kadar üst üste iki çeyrek boyunca yaklaşık 3 milyar dolar zarar eden Meta ilk fiziksel mağazasını 9 Mayıs'ta açtı. Meta'nın geliri, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1 azalarak 28,8 milyar dolara gerilerken, şirket artan üretim maliyetleri nedeniyle sanal gerçeklik gözlüğü Quest 2'nun fiyatını artırdı. Project Cambria'nın tüm bu tablodaki kendine edineceği yeri hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.